Den politiske striden i nedgangstider

Thomas B. Edsall har i en årrekke vært en av USAs ledende politiske reportere og jobber nå også som professor i journalistikk ved Columbia University. I 1992 publiserte han boka Chain Reaction: The Impact of Race, Rights, and Taxes on American Politics, hvor han forklarte hvordan forbindelser mellom disse stridsspørsmålene hadde styrket Det republikanske partiet.

I boka Building Red America: The New Conservative Coalition and the Drive for Permanent Power fra 2006 viser Edsall hvordan politisk polarisering har bidratt til republikanernes suksess i flere valg. Han hevder at republikanerne har vært gode til å utnytte demokratenes svakheter.

Edsall presenterer sin nye bok The Age of Austerity: How Scarcity Will Remake American Politics i dette intervjuet med Judy Woodruff og PBS. Han forklarer blant annet hvorfor republikanerne mener det blir ekstra viktig å vinne kontroll over både Senatet og Det hvite hus ved det kommende valget.