Mer

  Valgdag i South Carolina: Live thread

  COLUMBIA, South Carolina: Det er valgdag i South Carolina i dag, og Newt Gingrich er favoritten til å vinne.

  New York Times’ tallknuser Nate Silver (Five Thirty Eight) har oppdatert sine prognoser for dagens valgresultat, og de ser slik ut:

  (klikk på bildet for detaljer)

  Prognosen veier de ferskeste målingene tungt, ettersom siste-øyeblikks-momentum er viktig.

  Monticello Society har for øvrig en veddekonkurranse på Twitter. Send dine tips til 1., 2., 3. og 4. plass, med prosenter, til @MonticelloSoc.

  Forventningene

  Forventningene er nå skrudd opp for Gingrich, noe som betyr at differansen mellom ham og Romney kommer til å prege hvordan resultatet tolkes. De siste hendelsene i South Carolina betyr uansett at valgkampen fortsetter med fornyet styrke i Florida, som går til valgurnene 31. januar. Jeg tar selvsagt turen dit også.

  I delstatshovedstaden Columbia pøser regnet ned ved lunsjtider, og jeg har hverken paraply eller regnjakke. Turen går nå til et knippe valglokaler for å lodde stemningen, deretter til konferansesenteret i sentrum, og deretter til Newt Gingrich sin valgvake (som utvilsomt kommer til å bli en lystigere affære enn i New Hampshire…).

  Saken oppdateres utover dagen, kvelden og natta.

  Spørsmål, kommentarer osv.? Du når meg lettest på Twitter: @AreFlaten

  12:44: MSNBCs sending fra Columbia ble avbrutt på grunn av tornadovarsel… Det kan kun ha negative følger for valgdeltakelsen i deler av staten (nordøst og nordvest).

  13:14: Gingrichkampanjen sender meg e-post: «Due to overwhelming press response, we will be coordinating with the SCGOP’s Media Filing Center for tonights Victory Event.» I kopilista står 116 journalister. #Newtmentum

  13:34: The Times-reporteren Nico Hines (@nicohines) melder følgende: «More bad news for Mitt Romney: tornado watch in place for four moderate South Carolina counties that voted for McCain in ’08»

  13:38: Fra Romneykampanjen: «15 Years Ago Today, Newt Gingrich Became The First House Speaker In American History To Be Reprimanded By His Colleagues.»

  14:30: Lyn, torden og plaskregn i delstatshovedstaden Columbia nå.

  15.00: Fire timer igjen til stemmelokalene stenger. Fire menn å velge mellom.

  15:02: Nate Silver har oppdatert sin prognose. Gingrich fram (+0.9), Romney tilbake (-0.9), Paul fram (+0.4), Santorum tilbake (-0.1).

  (klikk på bildet for detaljer)

  15:06: Les min reportasje fra valgdagen (hos VG / her på amerikanskpolitikk.no). På Twitter mener @DagHoelseth jeg burde valgt overskriften «-Vi trenger en brutal president», og jeg er vel egentlig enig ; )

  16:13: På plass i mediesenteret hvor jeg kommer til å tilbringe deler av kvelden, vegg i vegg med hotellet der Newt Gingrich skal ha sin valgvake, eller «Victory party», som kampanjen selv kaller det. Været utenfor er klissvått, noe som kommer til å påvirke valgdeltakelsen.

  16:30: Romney rådgiver, via BuzzFeeds @mckaycoppins: «I think we’re going to lose tonight, we could lose big.» But he says it will actually help Mitt…

  16:37: Santorumkampanjen: Vi drar til Florida, uansett. «And beyond…»

  17:05: Har snakket med Chad Connelly, formannen av Det republikanske partiet i South Carolina. Han er bekymret for det dårlige været, og står selvsagt fast ved mottoet: «We Pick Presidents.»

  17:20: Bare for å være helt sikker, så minner Nate Silver oss på følgende: «Folks, Colbert is not actually on the ballot in South Carolina and they don’t have write-ins. That was a joke.»

  17:33: Mens Newt Gingrich sin Twitterkonto minner folk på at stemmelokalene stemmer om mindre enn to timer, så inviterer Twitter-Rick til valgfesten i Charleston. Santorum minner også på at hans nå berømte «sweater vests» er produsert i Bemidji, Minnesota. Så det så.

  17:45: På grunn av stor etterspørsel kan denne komme godt med senere i kveld:

  EXIT POLLS: Flere kilder rapporterer om exit polls som påpeker følgende (tidlig, men dog):

  • 2/3 av velgerne beskriver seg selv som born again/evangeliske kristne.
  • Litt over halvparten har bestemt seg i løpet av de siste dagene.
  • 2/3 sier de siste debattene har vært avgjørende.

  17:50: Den konvensjonelle visdommen her borte: Newt vinner med (minst) 5 %.

  18:30: Maten er omsider servert i «filing» rommet. Kjapp matbit, deretter bort til Newt.

  18:50: Ti minutter igjen til stemmelokalene stenger. Tebladene sier nå: Stor seier til Gingrich, trist kveld for Romney.

  18:54: Resultater oppdateres fortløpende her. Mine egne oppdateringer fortsetter selvsagt!

  20:24: Jeg har vært på valgvake uten nett en liten stund, men NEWT GINGRICH VANT, FORAN MITT ROMNEY, RICK SANTORUM OG RON PAUL – samme rekkefølge som jeg tippet tidligere i dag. En stor seier til Gingrich, men det gjenstår å se hva prosentene blir.

  Her i badstua til Gingrich – vel, seiersfesten hans – er det stappfult. Jeg sitter bakerst, på en stol, med folk stående rundt meg på alle kanter.

  21:14: Står til høyre for scenen og venter på Newt. Svetten renner, «Only in America» over høytalerne. Valgkamphistorie skrives i Columbia, SC i kveld. Men hvor er Newt?

  21:22: 5 minutter får vi beskjed om.

  21:40: Min utsikt til Newt mens han taler:

  23:52: Tilbake i pressesenteret med trådløst internett og det hele, og ser jeg var heldig og vant Monticello Society sin tippekonkurranse. Artig.

  00:14: De endelige resultatene:


  (klikk på bildet for detaljerte resultater fra Washington Post / AP)

  00:28: Jobber med sak fra valgnatten i pressesenteret sammen med åtte andre. Satser på at jeg ikke går sist…

  03:19: Jeg var ikke sistemann som dro, men jeg var en av de fire som ble bedt om å gå. Nå er iallefall saken min publisert her.

  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Statsviter og redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Programleder av podkastene "Valgkampsirkuset" og "Amerikansk politikk". Forfatter av "Sirkuset - Clinton, Trump og tidenes valgkamp".

  Les også