Ron Paul, omgitt av supportere på et utested i Columbia, South Carolina, fredag kveld. Foto: Are Tågvold Flaten / amerikanskpolitikk.no.

COLUMBIA, South Carolina: Ron Paul vet at han ikke kjemper om topplasseringene i South Carolina på lørdag, men det merkes ikke på entusiasmen blant tilhengerne hans.

Med seg på den lille scenen innerst i lokalet på Jillian’s fredag kveld – et utested med matservering, livemusikk og biljardbord i sentrum av Columbia – hadde Paul med seg kona Carolyn (gift i 54, snart 55 år), to døtre, svigersønn og barnebarn. Og mottakelsen for Paulfamilien fra den utvidede familien i lokalet er høylytt og varm.

«President Paul! President Paul!» roper publikum, til en presidentkandidat som virker oppriktig overrasket over den voldsomme entusiasmen. Selv får jeg vondt i ørene av de to jentene som står rett bak meg og skriker for full hals.

«Ron Paul!!»

I Pauls korte tale ba han de frammøtte om å stemme på ham på lørdag, og sa at kampen fortsetter uansett hvordan det går til slutt. Han la heller ikke skjul på at South Carolina er en vanskeligere stat for ham enn det Iowa og New Hampshire var, og at kampanjen satser hardere andre steder i tiden framover.

Etter Pauls korte «stump speech» – The New York Times gir en fin introduksjon til denne typen taler her – blir han værende i lokalet i over tjue minutter, for å ta bilder og signere ting.

«Sign yourself!» roper en mann, som veiver med en stor plakat av Ron Paul.

(saken fortsetter under bildet)

Foto: Are Tågvold Flaten / amerikanskpolitikk.no.

Plakaten finner etter hvert sin vei til scenen, der Pauls kone og resten av familien har det moro med plakaten og særlig Pauls to barnebarn. Til slutt signerer også Paul plakaten, til publikums store begeistring.

Paul ligger på tredjeplass i Real Clear Politics sitt gjennomsnitt av meningsmålinger i South Carolina foran lørdagens primærvalg. Gingrich leder med 32,4 %, foran Romney 30,4 %, Paul 13,4 % og Santorum 11,2 %.

Lørdag morgen tar jeg turen ut til ulike valglokaler i Columbia, og på kvelden bærer det til Newt Gingrich sin valgvake. Stay tuned!

1 kommentar

  1. Newt­mentum! folk som gidd å bry seg om amerikansk politikk treng sikkert ikkje å få oversett denne hehe

    Ønsker Ron Paul lukke til. Newt­ og rResten er korrupte svin som gjere akkurat det som bankane ber dei om.
    I ekte kapitalisme har ein både tap og vinn, i USA har ein berre vinn,, tapa vert dekte ved å ta opp meir lån.. Bankar «baila ut» så alt får fortsette å gjere skade. Systemet er gjennomsyra korrupt og vondt; Ron Paul og «The Constitution» er medisinen.

    Lukke til Dr. Paul!!