Mer

  «Ikke veldig mye»

  COLUMBIA, South Carolina: Mitt Romney er under press om dagen, og i går kom han med en forsnakkelse som har fått mye oppmerksomhet. Han fortalte reportere i Florence, South Carolina at mesteparten av inntektene hans kommer fra tidligere investeringer, og at han dermed har betalt omtrent 15 % i kapitalskatt de siste årene. Men det var ikke det som var forsnakkelsen.

  Romney sa deretter at han får betalt for å holde taler nå og då, «men ikke veldig mye.» Romney smilte deretter bredt.

  $374 327

  Motstanderne hans gravde raskt i papirene, og fant ut at Romney i løpet av en tolv måneders periode tjente 374 327 dollar på å holde taler, mer enn sju ganger så mye som medianinntekten til en amerikansk familie, som ligger like under 50 000 dollar, i følge tall fra 2010.

  Ser en på medianinntekten for familier fordelt på delstater* ser en at South Carolina ligger helt nede på 44. plass, med 42 059 dollar. Romneys Massachusetts ligger derimot på 7. plass, med 60 923 dollar.

  Poenget: «Ikke veldig mye» for Romney, er veldig mye for Average Joe.

  Arbeidsledigheten i South Carolina ligger for øvrig på 9,9 %, 1,4 % over landsgjennomsnittet, som ligger på 8,5 % (tall fra desember).

  Videoklippet av Romneys uttalelser, presentert av PACen American Bridge 21st Century (Pro-Obama og demokratene), ser du nedenfor:

  httpv://youtu.be/N7Z2Grnfiwc

  * Median Household Income (In 2010 Inflation-adjusted Dollars) by State Ranked from Highest to Lowest Using 3-Year Average: 2008-2010.

  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Statsviter og redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Programleder av podkastene "Valgkampsirkuset" og "Amerikansk politikk". Forfatter av "Sirkuset - Clinton, Trump og tidenes valgkamp".

  Les også