Mer

    Occupy the Caucuses på Java Joe’s

    Newt Gingrich tilhengere er linselus på Java Joe’s i Des Moines, Iowa, der MSNBC sender live helt fram til neste ukes caucusvalg. Foto: Are Tågvold Flaten.

    DES MOINES, Iowa: Den unge damen forteller meg at hun vil stemme på Newt Gingrich, og hun skriver seg opp som frivillig hos en valgkampmedarbeider. Få minutter senere lukter politiet lunta.

    Damen i starten av 20-årene blir konfrontert av en sikkerhetsvakt og en politimann, mens en annen politimann filmer opptrinnet, slik at de har sitt på det rene i ettertid.

    Hun holder maska et drøyt minutt, sier hun har kommet for å høre på Gingrich, før hun til slutt tar opp en lapp fra lomma, og roper:

    – Mic check!

    Fire-fem andre Occupy the Caucuses-demonstranter gjentar de to ordene for full hals, mens politiet ser oppgitte på hverandre. De geleider demonstrantene mot utgangsdøra, mens de fortsetter å rope ut sitt budskap. Den unge dammen først, etterfulgt av sine med-demonstranter:

    – We are the 99 %!

    – We are the 99 %!

    – The media is not representing the 99 %!

    – The media is not representing the 99 %!

    CBS’ nye politiske korrespondent forteller meg med et smil i munnviken at den samme gruppen demonstrerte på et Mitt Romney arrangement tidligere i dag.

    Are Tågvold Flaten
    Are Tågvold Flaten
    Statsviter og redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Programleder av podkastene "Valgkampsirkuset" og "Amerikansk politikk". Forfatter av "Sirkuset - Clinton, Trump og tidenes valgkamp".

    Les også