Mer

  Kilde i Perrykampanjen: Haley Barbour støtter Rick Perry

  En morgenfrisk og lattermild Rick Perry tidlig onsdag morgen på Iowa Machine Shed Resaurant i Urbandale, Iowa. Foto: Renate Tonstad Flaten / amerikanskpolitikk.no.

  URBANDALE, IOWA: En kilde innad i Rick Perry-kampanjen fortalte amerikanskpolitikk.no onsdag morgen at Mississippi-guvernør Haley Barbour kommer til å støtte Texas-guvernøren i nærmeste framtid.

  Barbour, som selv var nær ved å annonsere sitt eget presidentkandidatur tidligere i år, er en ettertraktet støttespiller i den republikanske nominasjonskampen.

  En støtteerklæring fra Barbour vil blåse ny vind i seilene for Perry i sørstatene, der han må vinne for å holde følge med tidligere Massachusetts-guvernør Mitt Romney. Romney ligger godt an i både Iowa og New Hampshire, og satser nå hardt for å gjøre det best mulig også i Iowa.

  I det frokostrestauranten utenfor Des Moines tømmes for folk onsdag morgen forteller den samme kilden i Perrykampanjen meg at Perry allerede har lagt reiseplaner til Mississippi etter en liten svipptur innom New Hampshire, der han vet at han ikke kan vinne.

  Det høres med andre ord ut som om Perry kommer til å reise rundt noen dager sammen med Haley Barbour i Mississippi før han drar videre til Sør-Carolina.

  Kommende valgdager: Iowa 3. januar, New Hampshire 10. januar, Sør-Carolina 21. januar, Florida 31. januar.

  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Statsviter og redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Programleder av podkastene "Valgkampsirkuset" og "Amerikansk politikk". Forfatter av "Sirkuset - Clinton, Trump og tidenes valgkamp".

  Les også