Mer

  Jula og neste års valgkampdekning

  Norsk-amerikansk julestemning på Sjømannskirken i Houston, Texas i desember 2010. Foto: Are Tågvold Flaten.

  VG Nett, som er Norges mest leste nettavis, har inngått et samarbeid med amerikanskpolitikk.no om dekningen av den republikanske nominasjonskampen. Samarbeidet starter mens du fortsatt er stinn av julemat.

  Avtalen innebærer at alle artiklene jeg skriver for VG også vil publiseres her på nettsiden, og amerikanskpolitikk.no blir også stedet for de lengre artiklene, intervjuene og analysene. Den eneste forskjellen for faste lesere er at det nok blir mer liv i kommentarfeltene.

  Samarbeidsavtalen innebærer for min del en gyllen mulighet til å forsøke å gi et mer balansert og nyansert inntrykk av amerikansk politikk generelt, og av den republikanske nominasjonskampen spesielt, til VG Netts mange lesere.

  Sirkuset

  Jeg drar til Des Moines, Iowa den 26. desember for å dekke caucusvalget der, og videre til New Hampshire og landets første primærvalg den 5. januar. Deretter kommer jeg og kona mi Renate til å følge nominasjonskampen fra stat til stat på kryss og tvers i USA.

  Etter at republikanerne har blitt enige seg i mellom om hvem som skal bli partiets fanebærer retter jeg blikket mot selve presidentvalgkampen mellom President Barack Obama og hans republikanske utfordrer (samt diverse tredjepartikandidater).

  I 2012 kan du dermed følge hele valgkampen, fra start til slutt, fra Iowa til Washington, D.C, her på amerikanskpolitikk.no.

  Årets julegave

  Årets julegave til amerikanskpolitikk.no kom i posten i forrige uke. Jeg klarte ikke å vente helt til julaften, og åpnet derfor brevet fra Fritt Ord med én gang.

  Fritt Ord, som har støttet nettsidens tekniske og innholdsmessige utvikling i år, støtter også amerikanskpolitikk.no i 2012! Det betyr at jeg kan satse videre på prosjektet, og at det blir diverse nyutvikling på nettsiden på nyåret. Og hvem vet, kanskje vi får med oss noen flere USA-eksperter på laget også?

  God jul og godt nyttår alle sammen!


  Du kan også følge amerikanskpolitikk.no på Facebook og Twitter.

  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Statsviter og redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Programleder av podkastene "Valgkampsirkuset" og "Amerikansk politikk". Forfatter av "Sirkuset - Clinton, Trump og tidenes valgkamp".

  Les også