Mer

  Nye republikanske valgkampvideoer

  Skjermbilde fra Newt Gingrich sin siste valgkampvideo: Frihetsgudinnen, en kirke, og en låve.

  Nå er det mindre enn én måned igjen til nominasjonsvalget i Iowa markerer startskuddet på den republikanske nominasjonskampen. Det betyr at vi kommer til å se stadig flere valgkampvideoer fra de ulike kandidatene i ukene framover. Her ser du noen av de ferskeste.

  Newt Gingrich: «Rebuilding the America We Love»

  Newt Gingrich er den nye front-runneren i den republikanske nominasjonskampen, og han har nå lansert sin første valgkampvideo. Klippet har mange likhetstrekk med Ronald Reagans berømte «Morning in America» fra 1984, som gjerne anses som en av tidenes beste valgkampvideoer. Her er det flagg, fabrikker, soloppgang, kvegbønder og optimisme.

  httpv://youtu.be/k9TVrLTObmg

  Mitt Romney: «Leader»

  Mitt Romney er på defensiven om dagen, og hans nye reklame kunne like gjerne hatt navnet «Family». Han presenterer seg nemlig som en stødig familiemann som har vært gift med kona i 42 år – ta den, Newt Gingrich! (skilt to ganger):

  httpv://youtu.be/SvxDzS7B774

  Ron Paul: «Serial Hypocrisy»

  Ron Paul langer effektivt ut mot Newt Gingrich, en person som har mye bagasje liggende for motkandidater som liker å grave i videoarkiver. Forvent flere slike angrep mot Gingrich utover i valgkampen:

  httpv://youtu.be/1Jzi3HBCS2M

  Rick Perry: «Strong»

  Rick Perry ligger langt bak sine sterkeste utfordrere, og frir nå til kristenkonservative i Iowa (og Sør-Carolina) for alt det er verdt. Derfor: «Du behøver ikke å sitte i kirkebenken hver søndag for å vite at det er noe galt i et land der homofile kan tjenestegjøre åpent i militæret mens barna våre ikke kan feire jul åpenlyst eller be på skolen.» For et norsk publikum høres dette merkelig ut, men det stemmer ikke at «Perry plumper ut i det», slik Dagbladet.no skriver i dag. Reklamen må isteden sees som et finjustert budskap adressert en liten gruppe konservative republikanske velgere som Perry er avhengig av dersom han skal klare å blåse nytt liv i kampanjen sin:

  httpv://youtu.be/0PAJNntoRgA

  Vi kommer tilbake med flere valgkampvideoer. Stay tuned!

  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Statsviter og redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Programleder av podkastene "Valgkampsirkuset" og "Amerikansk politikk". Forfatter av "Sirkuset - Clinton, Trump og tidenes valgkamp".

  Les også