Mer

  Om USA og nasjonsbygging

  Nasjonsbygging er en del av Amerikas DNA.

  Jeremi Suri er en av USAs ledende unge historikere. Han skrev sin doktorgrad ved Yale University for John Lewis Gaddis, en av de mest anerkjente autoritetene innenfor studier av Den kalde krigen. I en alder av bare 39 år har Professor Suri publisert hele fem akademiske bøker. Suri har tilbrakt to somre i Oslo som gjesteforsker ved Nobel-instituttet. I sommer forlot han også University of Wisconsin, Madison, til fordel for University of Texas, Austin. Budsjettkutt i Wisconsin var en av årsakene til at han valgte å reise sørover.

  I dette intervjuet med C-SPAN presenterer han sin nye bok Liberty’s Surest Guardian: Nation-Building From the Founders to Obama. I intervjuet og i boka belyser han flere av nasjonsbyggingsprosjektene USA har vært involvert i, og boka er spesielt aktuell i lys av hendelsene i Libya i år.

  Fra oppsummeringen:

  The history of nation-building is filled with conflicts and contradictions. It is a history that defies easy categorization.

  It contains enough hopes and frustrations to inspire both additional efforts and popular discontents. The complex consequences of intervention encourage a recurring cycle of improvements and inadequacies. Nation-building never succeeds sufficiently to convince its critics, nor does it fail enough to put off its promoters.

  The never-ending controversies over nation-building are what make Americans who they are.

  Anbefales!

  Alf Tomas Tønnessen
  Alf Tomas Tønnessen
  Førsteamanuensis i språk og litteratur ved Høgskulen i Volda. President av American Studies Association of Norway.

  Les også