I nattens republikanske TV-debatt fra Michigan skulle Texas-guvernør Rick Perry (61) fortelle folket hvilke tre departementer han vil fjerne dersom han blir president. Han nevnte to, og glemte det tredje. Og det ble pinlig. Meget pinlig.

«I can’t, the third one, I can’t. Sorry. … Oops.»

Det er vanskelig å se hvordan Perry kan reise seg etter dette, og det gir blant annet Newt Gingrich en enda større åpning i tiden framover. I klippet overfor hører du også Gingrich le nokså tydelig i det Perry febrilsk prøver å huske hva det var han skulle si. Perry gravde seg altså ned i et hull, prøvde gjentatte ganger å komme seg opp igjen, men ga til slutt opp.

Han gravde sin egen grav.

15 minutter senere fikk han ordet igjen og husket da navnet på det tredje departementet: Energidepartementet.

Etter debatten uttalte Perry blant annet følgende: «Ja det var flaut, så klart var det det.» Og: «Jeg er glad jeg hadde på meg (cowboy)støvlene mine i kveld. For jeg tråkket i det (møkka) der ute.»

Ray Sullivan, Perrys talsmann, hadde denne vinklingen: «Han er et ekte menneske. Ikke en robot» (sistnevnte er et stikk i retning Mitt Romney).

Så ille var det at selv Michele Bachmann, presidentkandidaten som tapte mest på at Perry annonserte sitt kandidatur i midten av august, sa følgende etter debatten: «Jeg tror vi alle innser at dette er et øyeblikk ingen av oss vil oppleve. Det var vanskelig, og vi synes synd på ham hele gjengen.» Vel.

Det er kun 55 dager igjen til caucusvalget i Iowa, og Perry trengte en god debatt for å bygge momentum. Han beviste isteden nok en gang at han ikke er anti-Romney kandidaten.

Min gjennomgang av resten av CNBC-debatten fra Michigan finner du her.

OPPDATERING: @GovernorPerry på Twitter, etter debatten:

«Really glad I wore my boots 2nite because I stepped in it out there. I did still name 2 agencies to eliminate. Obama has never done that!»

OPPDATERING II: The Fix’ Aaron Blake på Twitter:

«Top Perry fundraiser to me: ‘Perry campaign is over. Time for him to go home and refocus on being Gov of TX.'»

 

1 kommentar