Mer

  Herman Cain-sagaen fortsetter

  Anklagene om sex-trakassering mot Herman Cain har nå også et ansikt og detaljer nok til at selv tabloidene her til lands rydder plass. Ikke-politikeren Cain, som har oppført seg som en politiker i det siste, er i trøbbel. Han må slå opp i Clintons Playbook for å overleve: Et TV-intervju med kona Gloria ved sin side, med en tåre eller to i øyekroken, kan ikke skade.

  Detaljene i Sharon Bialeks anklager [fra en hendelse i 1997] er alvorlige, og du får de presentert i videoklippet nedenfor. Hun er den 4. kvinnen som har anklaget Cain for sex-trakassering, men hun er den første som har stått fram offentlig. Kvinnen til høyre på bildet overfor er kjendisadvokaten Gloria Allred, som ikke akkurat er veldig høyt ansett. Men hun er en rev på saker som dette, og Bialek og Allred er allerede booket til en rekke TV-opptredener i kveld og i morgen.

  Sex-trakasserings kapittelet av Cainsagaen startet på Halloween, da POLITICO slapp nyheten om at Cain ble anklaget for trakassering av to kvinnelige ansatte på slutten av 1990-tallet. The National Restaurant Association, som Cain den gang ledet, betalte kvinnene for deres taushet. Det er derfor ingen av disse som har stått fram offentlig, men Sharon Bialek var altså ikke en av disse. Cain leder imidlertid fortsatt på meningsmålingene, men ferske målinger viser at skandalen(e) har begynt å skade ham.

  På lørdag sa Cain at han skulle holde seg «on message», og se framover, men det blir enda vanskeligere nå. Cain-kampanjens pressetalsmann J.D. Gordon kom med en uttalelse før pressekonferansen i det hele tatt var over (utdrag):

  «All allegations of harassment against Mr. Cain are completely false. Mr. Cain has never harassed anyone. Fortunately the American people will not allow Mr. Cain’s bold “9-9-9 Plan”, clear foreign policy vision and plans for energy independence to be overshadowed by these bogus attacks.»

  Siste del av pressekonferansen ser du her:

  Treffende kommentar fra Slates dyktige Dave Weigel på Twitter etter pressekonferansen:

  «Enjoy these scandals while you can. When Romney’s the nominee, best we’ll get is a woman who says she saw him drink coffee once.»

  Det er 57 dager igjen til caucusvalget i Iowa, og for Cains skyld skulle helst Iowa ha stemt i går. Den neste republikanske TV-debatten går av stabelen natt til torsdag.

  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Statsviter og redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Programleder av podkastene "Valgkampsirkuset" og "Amerikansk politikk". Forfatter av "Sirkuset - Clinton, Trump og tidenes valgkamp".

  Les også