Den vanskelige kjærligheten

I anledning Den norske Fulbright-alumni foreningens 40-årsjubileum er det gitt ut en essaysamling om forholdet mellom Norge og USA med tittelen «Den vanskelige kjærligheten.» Den byr på mye interessant lesestoff.

Boka, som er tilgjengelig som PDF, består av fire hoveddeler: Tankegodset, Politikken, Teknologi og økonomi, og Kultur. Bidraget til Hilde Eliassen Restad, som er seniorforsker ved NUPI og bidragsyter her på amerikanskpolitikk.no, publiserte vi på mandag. Her ser Restad tilbake på sine sju år i USA, og forteller oss om et pussig vennskap.

I essaysamlingen kan du blant annet lese Tove Bjørgaas’ tanker om det hun kaller amerikanernes trossystem, nemlig kapitalismen; Henrik Syse om enkel og dobbeltmoral i politikken, og om hvordan det er å være konservativ i Norge, men venstrevridd i USA; VGs Hanne Skartveit om ytringsfrihet i mangfoldets tjeneste; og Bernt Hagtvedt om statsvitenskap som pasjon.

Anbefales!