Mer

  Slutt på flørten fra Wasilla

  Sarah Palin i Iowa i august da hun bestemte seg for å stjele litt av rampelyset fra de andre presidentkandidatene. Foto: Are Tågvold Flaten.

  Sarah Palin stiller ikke som republikansk presidentkandidat. Kunnkjøringen kom i form av en e-post der den tidligere Alaska guvernøren og visepresidentkandidaten endelig tok bladet fra munnen: ”Etter mye bønn og seriøse overveielser har jeg bestemt meg for at jeg ikke vil søke den republikanske presidentnominasjonen i 2012.”

  Palin forklarer avgjørelsen med at familien kommer først og at hun kan tjene den konservative bevegelsen bedre ved å holde seg på sidelinjen i nominasjonskampen. I e-posten sier Palin at hun vil jobbe for å få valgt inn konservative kandidater til guvernørembeter, til Kongressen og ikke minst til Det hvite hus. Slik Palin formulerer seg høres det ut som om hun ser for seg en aktiv rolle i den kommende valgkampen.

  I løpet av to dager har både Chris Christie og Sarah Palin altså sagt at de ikke stiller i den republikanske nominasjonskampen. Det republikanske feltet av presidentkandidater er satt. Men ryktene om andre kandidater og mulige tredjepartikandidater fortsetter. Noe må jo mediene ha å skrive om.

  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Statsviter og redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Programleder av podkastene "Valgkampsirkuset" og "Amerikansk politikk". Forfatter av "Sirkuset - Clinton, Trump og tidenes valgkamp".

  Les også