Mer

  Gjerdesittingens dager er talte

  Som jeg skrev i november i fjor, så stiller ikke Chris Christie (49) som republikansk presidentkandidat.

  Siden den tid har han sagt nei gang på gang, samtidig som spekulasjonene om et mulig kandidatur kun har vokst i styrke. Det vokste etter hvert fram en «Draft Christie»-bevegelse, og New Jersey guvernøren innrømte på en pressekonferanse utenfor kontoret sitt i Trenton i går at han har revurdert sitt standhaftige nei i den siste tiden. Men Christie satte deretter et definitivt punktum for spekulasjonene: «Dette er ikke mitt øyeblikk.»

  Det betyr ikke at spekulasjonene om andre potensielle kandidater vil avta. Som Jan Arild Snoen påpekte i går vil det på ny snakkes litt om Rudy Giuliani, og vi venter fortsatt på Sarah Palins endelige beslutning. Fram til utgangen av måneden er det fortsatt mulig å kaste seg med, men klokka tikker med tanke på tidsfristene for å melde seg på i de ulike caucus- og primærvalgene.

  Dette ser bedre og bedre ut for Mitt Romney. Men når skal han begynne å klatre oppover på meningsmålingene? Til nå har han ikke kommet stort høyere enn 25 %. Christies beslutning betyr også at Herman Cain og en del av de andre kandidatene kan danse litt lenger på bordet. Men nå står det mellom Romney og Rick Perry, og det lever Romney godt med om dagen.

  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Statsviter, forfatter og programleder av podkastene "Amerikansk politikk" og "Valgkampsirkuset".

  Les også