Mer

  Ikke tenk på en elefant!

  President Obama talte mandag fra rosehagen utenfor Det hvite hus.

  President Obama blir beskyldt for å bedrive klassekamp («class warfare!») av sine politiske motstandere etter å ha foreslått å øke skattenivået for de som tjener mer enn 1 million dollar. Hva svarer Obama? «Dette er ikke klassekamp!» Og hva tenker du på nå? Obamas klassekamp!

  Obamas taleskrivere burde kanskje ta en ny titt på George Lakoffs Don’t think of an Elephant! (2004), som ble skrevet nettopp for å få demokrater til å bruke språket like effektivt som republikanerne.

  Hvis vi nå beveger oss bort fra elefanter og klassekamp, hva var hovedbudskapet i dagens tale? Obama sa at han ikke vil godta gjeldskutt-forslag som ikke inneholder økte skatter for de rikeste. Han påpekte samtidig at han vil bruke vetomakten sin dersom han får et forslag på bordet som kutter i Medicare (helsetjenester for eldre) uten å inkludere slike skatteøkninger. Republikanerne svarer med å trekke fram et Obamasitat fra sommeren 2009: «Du øker ikke skattene midt i en resesjon.» New York Times gir oss detaljene fra dagens tale.

  OPPDATERING: Planen leser du her: Obama Deficit Plan

  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Statsviter og redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Programleder av podkastene "Valgkampsirkuset" og "Amerikansk politikk". Forfatter av "Sirkuset - Clinton, Trump og tidenes valgkamp".

  Les også