Mer

  Ett år med amerikanskpolitikk.no!

  I dag er det ett år siden jeg skrev det første innlegget på amerikanskpolitikk.no. Siden den tid har det blitt skrevet i overkant av 18 000 ord, fordelt på nærmere 330 innlegg.

  Et halvt år etter oppstarten mottok jeg et stipend fra Institusjonen Fritt Ord for videre utvikling av nettsiden, noe som blant annet førte til at jeg fikk dekket den republikanske nominasjonskampen i Iowa i august. Nå jobbes det for å få på plass økonomisk støtte for å dekke valgkampen fra begivenhetenes sentrum også i 2012. Målet er å nå ut til stadig flere lesere med regelmessig, balansert, og faktabasert dekning av amerikansk politikk. I 2012 vendes blikket vestover til nominasjonskamp og presidentvalg, og det hele starter i Iowa og New Hampshire i februar.

  Ny bidragsyter. I anledning nettsidens ettårsdag annonserer jeg i dag offisielt Steinar Ottesen som ny bidragsyter. Ottesen er i likhet med meg lidenskapelig – noen vil si sykelig – opptatt av amerikansk politikk. Han har en mastergrad i statsvitenskap fra Connecticut State University, og han har erfaring fra valgkamparbeid i både USA og Norge. Til vinteren tar han turen til Washington, D.C. for å delta på Washington Semester ved American University, og han kommer til å bidra til dekningen av valgkampen derfra. Ottesen får sin egen spalte («On Message»), men han vil også bidra på nettsiden med nyhetssaker.

  Senere i høst lanseres nettsiden i et nytt design, noe som kommer til å forbedre leseropplevelsen. Vi kommer også til å arrangere «Pils og Politikk» – inkludert quiz – et sted i hovedstaden. Kort og godt: Jeg er veldig fornøyd med år én, og fundamentet er lagt for et begivenhetsrikt 2012. Takk for at du leser!

  PS: I anledning ettårsdagen hadde jeg satt stor pris på om du tipser venner og bekjente om å følge amerikansk politikk på Facebook!

  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Statsviter, forfatter og programleder av podkastene "Amerikansk politikk" og "Valgkampsirkuset".

  Les også