Mer

  Spesialvalg i Nevada og New York

  Når et medlem av Kongressen forlater sin stilling før den tilmålte tiden, utlyses det spesialvalg. To slike valg er nettopp avsluttet i Nevadas 2. kongressdistrikt og i New Yorks 9. I Nevada skulle det finnes en erstatter for nåværende Senator Dean Heller (R) – som forlot sitt sete for å ta over for den skandalebefengte Senator John Ensign (utroskap og forsøk på å skjule det med diverse pengegaver) tidligere i år. I New York skulle det finnes en erstatter for den tvitrende (…) Anthony Weiner (D).

  Republikanerne vant begge setene, både i Nevada og i New York. I New York slo Bob Turner (R) demokraten David Weprin med 8 prosentpoeng, og i Nevada knuste Mark Amodei (R) demokraten Kate Marshall med 21 prosentpoeng. Du leser mer om valgresultatene hos Politico, som tolker republikanernes to seire som en beskjed til Obama.

  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Statsviter og redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Programleder av podkastene "Valgkampsirkuset" og "Amerikansk politikk". Forfatter av "Sirkuset - Clinton, Trump og tidenes valgkamp".

  Les også