Mer

  Rick Perrys solide meningsmålinger bør leses med en klype salt

  Texas guvernør Rick Perry (61) svever høyt på meningsmålingene om dagen. Er han en høstvind, eller har han det som skal til for å stikke av med Det republikanske partiets presidentnominasjon?

  En gjennomgang av Gallupmålinger fra august i 1991, 1995, 1999, 2003, og 2007 viser at staå i nominasjonskampen 15 måneder før selve presidentvalget ikke nødvendigvis henger sammen med det endelige resultatet. I to av fem tilfeller stakk imidlertid favoritten i august av med nominasjonen: veteranen Bob Dole i 1996, og Texas guvernøren George W. Bush i 2000. Utelater vi demokratenes nominasjonskamp vant derimot republikanernes augustfavoritt i to av tre tilfeller. Faller Perry i samme kategori som Dole og Bush, eller deler han skjebne med Cuomo, Lieberman, og Giuliani?

  Tabellen nedenfor er hentet fra Larry Sabato’s Crystal Ball. Klikk på linken og les en grundig gjennomgang av tallene nedenfor. Nøkkelsitat:

  «If history is any guide, no one — least of all the candidates — should live or die by the late summer polls in the year prior to the actual nomination fight.»

  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Statsviter og redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Programleder av podkastene "Valgkampsirkuset" og "Amerikansk politikk". Forfatter av "Sirkuset - Clinton, Trump og tidenes valgkamp".

  Les også