Mer

  Tim Pawlenty kaster inn håndkleet

  Tim Pawlenty havnet på 3. plass i straw­pollen i Ames, Iowa. Nå kaster han inn håndkleet. Foto: Are Tåg­vold Flaten. Flere bilder finner du på Flickr.

  AMES, Iowa: “Vi trengte et løft etter [strawpollen i] Ames som ikke kom.» Med disse ordene fortalte Pawlenty i følge CNN sine medarbeidere at det er kroken på døra for Pawlenty for President.

  Pawlenty har holdt det gående lenge, og han var den første seriøse kandidaten som hoppet i det. Han var lenge innsidernes favoritt, og han satset alt på å vinne strawpollen i Ames. Han havnet på 3. plass, bak Paul og Bachmann.

  Til ABCs Jake Tapper sa han blant annet følgende søndag morgen:

  «Dette har vært en utrolig prosess. Det har vært en stor ære. … Vi trengte momentum etter strawpollen for å fortsette. … Dette er slutten på min kampanje.»

  Jeg møtte Pawlenty ved et par anledninger i uka som gikk. På mandag morgen virket han trøtt og ufokusert, men senere samme dag var han i storform. Valgkampmanageren Nick Ayers og organisasjonen har vært Pawlentys sterkeste kort hele veien. Men det betyr lite når kandidaten selv ikke lever opp til forventningene.

  Folk jeg snakket med følte det var noe uekte over Pawlenty. Han var litt for «polert,» og han «prøvde for hardt.» Når han i tillegg tok med seg kona rundt omkring for å introdusere seg ble det for mye for Paul (45): «Er det der virkelig nødvendig? Han ser bare smålig ut der han står.»

  Cain og Santorum holder det fortsatt gående. Jeg snakket med flere Cainfolk i går, samt med Herman Cain selv, og de satser hardt videre. Støtter Pawlenty Santorum mon tro?

  PS: Jeg er intervjuet i denne NRK-artikkelen om Pawlentys sorti og uken i Iowa.

  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Statsviter og redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Programleder av podkastene "Valgkampsirkuset" og "Amerikansk politikk". Forfatter av "Sirkuset - Clinton, Trump og tidenes valgkamp".

  Les også