Etter måneder med spekulasjoner annonserte Texas guvernør Rick Perry (61) at han stiller som republikansk presidentkandidat. Perry gikk på scenen i Sør-Carolina lørdag ettermiddag, mens resten av kandidatene – og det aller meste av pressen – var i Iowa i forbindelse med strawpollen i Ames.

Perry understreket den svake fremgangen i den amerikanske økonomien og lav sysselsetning under President Obama. Perry fremhevet også viktigheten av å redusere det statlige byråkratiet, kostnadene, og skattene. Han vil videre reversere Obamas helsereform som ble vedtatt i 2010.

I talen kom det tydelig fram at Perrys tid som guvernør i Texas (2000-d.d) og den positive økonomiske utviklingen i staten kommer til å bli viktige snakkepunkter i Perrykampanjen. Han understreket videre USAs enestående rolle i verden og at det er mulig å skape virkelig økonomisk fremgang, noe presidenten ikke har klart ifølge Perry.

De andre presidentkandidatene har nå fått en sterk utfordrer. Om velgerne mener det samme vil tiden vise. Det som i alle fall er sikkert er at Perry prøvde å stjele fokus fra strawpollen i Ames, en dristig, men samtidig driftig, strategi. Lokale republikanere er forbanna, og det er viktig å påpeke at Perrys vei til nominasjonen må igjennom Iowa på en eller annen måte. Derfor tar han turen til Iowa allerede søndag.

1 kommentar