Mer

  Likhetene mellom Bachmann og Huckabee

  Michele Bachmann vant strawpollen i Ames. Her på Fox News-programmet «Huckabee» lørdag kveld. Foto: Are Tåg­vold Flaten. Flere bilder finner du på Flickr.

  AMES, Iowa: Mike Huckabee kom på andreplass i strawpollen i Ames i 2007, og vant senere caucusvalget i Iowa. Michele Bachmann vant strawpollen i går, og ligger nå godt an i Iowa – den første staten i nominasjonssirkuset. Hva er likhetene?

  Ed Rollins, som var Ronald Reagans valgkampmanager i 1984, hjalp Huckabee i 2008. Nå er han Bachmanns valgkampmanager, og har følgende å si til amerikanskpolitikk.no søndag morgen:

  ”Jeg ser mange likheter. Begge har en sterk stemme, et klart språk.”

  Kvelden i forveien stiller jeg Janet Huckabee, Huckabees kone, det samme spørsmålet.

  «Jeg tror det er mange likheter i verdiene og ideene deres, begge er veldig pro-life, pro-marriage, small-government, og de har fokus på small-businesses. Så ja, jeg tror de har mange likheter.”

  En viktig forskjell er at Bachmann allerede var et kjent navn før hun annonserte sitt kandidatur, det var ikke tidligere Arkansas guvernør Huckabee, iallefall ikke i samme grad.

  Tidlig søndag morgen ble Bachmann intervjuet av Chris Wallace på Fox News Sunday. Jeg tok turen med en kopp kaffe og et kamera over skulderen, og sikkerhetsvaktene var på tå hev. De lurte på hvem jeg jobbet for, og de gjorde det klart at dersom jeg tok to steg lenger fram en av de til å «brekke armen» min.

  Det var ingen som skulle få Bachmann «off message» etter seieren i Ames søndag morgen, men hvor lenge varer det?

  Du finner flere bilder fra uka i Iowa på Flickr.


  OPPDATERING: Jeg ble intervjuet av POLITICOs Ben Smith og Jonathan Martin om hendelsen med Bachmanns sikkerhetsvakter. Mer om det hos POLITICO, og på min engelskspråklige blogg Tug of Words.

  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Statsviter og redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Programleder av podkastene "Valgkampsirkuset" og "Amerikansk politikk". Forfatter av "Sirkuset - Clinton, Trump og tidenes valgkamp".

  Les også