Mer

  Et gjeldstakkompromiss i horisonten

  Etter at Representantenes hus (der republikanerne har flertall) stemte for Speaker John Boehners gjeldstak-plan på fredag, ble den som forventet lagt til side i Senatet der demokratene sitter med flertallet. Sent lørdag kveld startet ryktene om at et endelig kompromiss var nærmere enn tidligere antatt. Søndag ettermiddag ser det imidlertid ut til at det er republikanerne som kan smile bredest, iallefall foreløpig.

  Hvorfor? En av grunnene er at skatteøkninger nok en gang er utelatt. Årsaken beskrives godt av NBCs Chuck Todd: Republikanerne vant fordi de har «religion when it comes to taxes.» Stort bedre kan det ikke sies.

  Jeg kommer tilbake med mer når den endelige avtalen er inngått, dersom det skjer. Mye tyder på at det kan skje allerede søndag. I mellomtiden kan du lese mer om avtalens rammeverk her og her.

  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Statsviter og redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Programleder av podkastene "Valgkampsirkuset" og "Amerikansk politikk". Forfatter av "Sirkuset - Clinton, Trump og tidenes valgkamp".

  Les også