Mer

  Da Barack Obama ikke ville heve gjeldstaket

  For mange er dette en gammel nyhet, men det kan være greit å nevne den på nytt i disse dager: I 2006 var Senator Barack Obama (D-IL) i mot å heve gjeldstaket.

  Ja, du leste riktig. Den gang var Obama allerede i gang med å posisjonere seg foran nominasjonskampen i 2008, og en politiker i valgkampmodus kan som kjent si så mangt. Obama har siden innrømmet at han tok feil den gang, og at det vil være katastrofalt å innta samme posisjon nå. I mars 2006 uttalte Obama følgende:

  «The fact that we are here today to debate raising America’s debt limit is a sign of leadership failure. It is a sign that the U.S. Government can’t pay its own bills. It is a sign that we now depend on ongoing financial assistance from foreign countries to finance our Government’s reckless fiscal policies. … Increasing America’s debt weakens us domestically and internationally. Leadership means that ‘the buck stops here. Instead, Washington is shifting the burden of bad choices today onto the backs of our children and grandchildren. America has a debt problem and a failure of leadership. Americans deserve better.”

  Deadline for å komme til enighet er 2. august. Dersom det ikke skjer har Timothy Geithner forespeilet katastrofe, og kongresskvinne og presidentkandidat Michele Bachmann (R-Minnesota) har uttalt at han må slutte «å skremme det amerikanske folket.» Partene kommer til en avtale, det er jeg overbevist om. Spørsmålet er bare størrelsen på kamelene hver side må svelge.

  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Statsviter og redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Programleder av podkastene "Valgkampsirkuset" og "Amerikansk politikk". Forfatter av "Sirkuset - Clinton, Trump og tidenes valgkamp".

  Les også