Mer

  – Et nettsted som tar nordmenns interesse for amerikansk politikk på alvor

  Foto: Are Tågvold Flaten.
  PRESSEMELDING: Amerikansk politikk har det meste: Skandalene, sirkuset, og ikke minst kampen om å bli verdens mektigste person. Nå finnes det et eget nettsted som dekker begivenhetene på den andre siden av dammen, og det på norsk.

  Amerikansk politikk på norsk. – Uavhengig av om nordmenn elsker Amerika, mener vi fryktelig mye om USA, dets politikere og landets politikk, sier Are Tågvold Flaten (26), som er redaktør av amerikanskpolitikk.no. Flaten er utdannet statsviter og fulgte i likhet med mange nordmenn presidentvalgkampen i 2008 med stor interesse. – Ut ifra dekningen i norske medier skulle en nesten tro at nordmenn hadde stemmerett ved valget, men jeg har lenge savnet et nettsted som tar nordmenns interesse for amerikansk politikk på alvor, sier Flaten. Etter fullførte studier opprettet han derfor amerikanskpolitikk.no, og målet er å bli et naturlig sted å oppdatere seg for nordmenn som interesserer seg for amerikansk politikk.

  Institusjonen Fritt Ord støtter videreutvikling og satsning på nettsiden i 2011, og målet er å dekke neste års valgkamp fra begivenhetenes sentrum. Flaten har så langt fått med seg to norske USA-eksperter som bidragsytere på nettsiden: Hilde E. Restad fra NUPI og Alf Tomas Tønnessen fra Høgskulen i Volda. Til høsten annonseres det flere spaltister.

  Hvem utfordrer Obama i 2012? Høsten 2012 stiller President Barack Obama til gjenvalg, men allerede i slutten av juli drar Flaten til Iowa for å dekke den republikanske nominasjonskampen på nært hold. – Det er i Iowa det hele braker løs. Selv om nominasjonsvalget ikke går av stabelen før til neste år er det allerede i august duket for en tradisjonsrik styrkeprøve kandidatene seg imellom i Ames, Iowa, sier Flaten. Der står god gammeldags håndhilsning, babykyssing og stemmesanking på programmet, og kandidatene må bevise at de virkelig har det som skal til for å bli republikanernes presidentkandidat.

  Flaten har tidligere tilbrakt et år som utvekslingsstudent hos en konservativ familie i vippestaten Missouri, og har skrevet masteroppgave om det republikanske partiet. På amerikansk politkk.no vil norske lesere derfor kunne følge valgkampen fra et balansert perspektiv. – Nettsiden er kort og godt for de som ønsker seg lesestoff om et valg som handler om så mye mer enn om hva Sarah Palin og Donald Trump sier fra dag til dag, oppsummerer Flaten.

  ###

  Kontaktinformasjon og pressebilde finner du her.

  (PDF-versjon / Word-versjon)

  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Statsviter og redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Programleder av podkastene "Valgkampsirkuset" og "Amerikansk politikk". Forfatter av "Sirkuset - Clinton, Trump og tidenes valgkamp".

  Les også