Mer

  Ron Paul med sin første valgkampvideo i Iowa og New Hampshire. Tema: Gjeldstaket

  httpv://www.youtube.com/watch?v=UUNIeOB0whI

  Ron Paul, den 75 år gamle republikanske/liberterianske kongressmannen fra Texas som ikke søker gjenvalg til Representantenes hus i 2012, har nå lansert sin første offisielle TV-reklame i nominasjonskampen. Valgkampvideoen, som bærer tittelen «Conviction», skal sendes i Iowa og New Hampshire, og fokuset er på gjeldstaket (i likhet med Washingtons oppmerksomhet om dagen).

  Klippet avsluttes slik:

  «One candidate has always been true. Ron Paul: Cut spending. Balance the budget. No deals. Standing up to the Washington machine, guided by principle. Restore America Now.»

  Paul advarer partiets ledere om å inngå et kompromiss med demokratene. Reagan gjorde det. Bush 41. gjorde det. Men slik Paul ser det holdt ikke demokratene sin del av avtalen, og han advarer mot at det samme vil skje også denne gangen.

  Ron Paul samlet inn nest mest penger blant de republikanske kandidatene i årets andre kvartal (4,5 millioner dollar), og han er for øyeblikket rangert som den tredje mest sannsynlige vinneren av straw pollen i Ames på bettingmarkedet Intrade. På samme sted er «sannsynligheten» for at Paul vinner nominasjonen på 2,2 %.

  På meningsmålingene (Real Clear Politics sitt gjennomsnitt) har Paul omtrent 6 % støtte blant republikanerne, bak Mitt Romney (23,8 %), Michele Bachmann (13 %), Rick Perry (12 %)*, Sarah Palin (10,3 %)*, og Herman Cain (6,5 %), men foran Newt Gingrich (4,8 %), Tim Pawlenty (4,3 %), Rick Santorum (2,5 %) og Jon Huntsman (2 %). * Perry og Palin har ikke annonsert noe kandidatur.

  Mer om Ron Pauls presidentkandidatur her, her og her. Les mer om gjeldstaket her (undertegnede), her (Hilde E. Restad) og her (Jan Arild Snoen).

  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Statsviter og redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Programleder av podkastene "Valgkampsirkuset" og "Amerikansk politikk". Forfatter av "Sirkuset - Clinton, Trump og tidenes valgkamp".

  Les også