Mer

  Snur lykken seg snart for Tim Pawlenty?

  Tidligere Minnesota guvernør Tim Pawlenty har slitt i det siste. Først snublet han i den andre TV-sendte debatten, deretter stjal Michele Bachmann showet i Iowa, og så nådde han ikke målet om å samle inn fem millioner dollar i årets andre kvartal (fikk in ca. 4,2 millioner dollar). Straw pollen i Ames er 38 dager unna, og bettingmarkedet på Intrade har mistet troen på Team T-Paw.

  Som en finleser av valgkampens teblader kan det imidlertid tyde på at Pawlentys hell kan være i ferd med å snu. Han er den eneste som faktisk har sluppet TV-reklamer i Iowa (denne og denne), og i går annonserte han at Sarah Huckabee Saunders – dattera til Mike Huckabee – er ansatt som politisk rådgiver med base i Iowa, og den første arbeidsoppgaven blir i forbindelse med den nevnte straw pollen i Iowa. Det skader ikke med en forbindelse til Huckabee-navnet (Huckabee vant nominasjonsvalget i staten i 2008), men Pawlenty må gjøre det skarpt i Ames for å kunne håpe på aktiv støtte fra Mike Huckabee selv i valgkampen.

  Kort tid etter nyheten om hans nye politiske rådgiver ble det kjent at Pawlenty får sitt første intervju på NBCs Meet the Press på søndag. Tidligere i vår troppet Newt Gingrich opp på samme program, men han presterte å sette en effektiv stopper for sin egen kampanje (selv om det fortsatt er liv i kandidaturet på papiret). Opptredenen er en gyllen mulighet for Pawlenty til å snu valgkampnarrativet som har bygget seg opp i løpet av de siste månedene. Er han virkelig et reellt alternativ til Romney?

  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Statsviter og redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Programleder av podkastene "Valgkampsirkuset" og "Amerikansk politikk". Forfatter av "Sirkuset - Clinton, Trump og tidenes valgkamp".

  Les også