Mer

  Snur lykken seg snart for Tim Pawlenty?

  Tidligere Minnesota guvernør Tim Pawlenty har slitt i det siste. Først snublet han i den andre TV-sendte debatten, deretter stjal Michele Bachmann showet i Iowa, og så nådde han ikke målet om å samle inn fem millioner dollar i årets andre kvartal (fikk in ca. 4,2 millioner dollar). Straw pollen i Ames er 38 dager unna, og bettingmarkedet på Intrade har mistet troen på Team T-Paw.

  Som en finleser av valgkampens teblader kan det imidlertid tyde på at Pawlentys hell kan være i ferd med å snu. Han er den eneste som faktisk har sluppet TV-reklamer i Iowa (denne og denne), og i går annonserte han at Sarah Huckabee Saunders – dattera til Mike Huckabee – er ansatt som politisk rådgiver med base i Iowa, og den første arbeidsoppgaven blir i forbindelse med den nevnte straw pollen i Iowa. Det skader ikke med en forbindelse til Huckabee-navnet (Huckabee vant nominasjonsvalget i staten i 2008), men Pawlenty må gjøre det skarpt i Ames for å kunne håpe på aktiv støtte fra Mike Huckabee selv i valgkampen.

  Kort tid etter nyheten om hans nye politiske rådgiver ble det kjent at Pawlenty får sitt første intervju på NBCs Meet the Press på søndag. Tidligere i vår troppet Newt Gingrich opp på samme program, men han presterte å sette en effektiv stopper for sin egen kampanje (selv om det fortsatt er liv i kandidaturet på papiret). Opptredenen er en gyllen mulighet for Pawlenty til å snu valgkampnarrativet som har bygget seg opp i løpet av de siste månedene. Er han virkelig et reellt alternativ til Romney?

  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Statsviter og redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Forfatter av "Sirkuset - Clinton, Trump og tidenes valgkamp". Programleder av podkasten "Amerikansk politikk".

  Les også