Mer

  Thaddeus McCotter stiller som republikansk presidentkandidat: Hvem er han?

  Kongressmannen Thaddeus («Thad») McCotter (R, Michigan, 11. distrikt) annonserer i morgen at han stiller som republikansk presidentkandidat i 2012.

  Ryktene om McCotters kandidatur startet for alvor etter at det ble kjent at han brukte 18 000 dollar på å kjøpe seg en god plass i Ames i forbindelse med straw pollen i midten av august. McCotter (45), som gjerne beskriver seg selv som «a simple country lawyer from Detroit», har sittet i Representantenes hus siden 2003 og er stadig vekk å se på Fox News programmet «Red Eye». McCotter er katolikk, han har dårlig hår (vel, lite hår), er gift med Rita Michel som jobber som sykepleier, og har tre barn. Det kan i tillegg nevnes at han er kjent for å spille gitar (noe nettsiden McCotterRocks.com er et eksemple på). Den konservative mediafiguren Andrew Breitbart har omtalt McCotter på føglende måte: “blunt, sarcastic, pop-culture-savvy, constitutionally sound and an authentic voice.”

  Jeg er usikker på hvilket tomrom McCotter mener han kan fylle i nominasjonskampen. Han har imidlertid uttalt at han vil fokusere på disse sakene:

  “The challenge of globalization, the war for freedom against terrorists, the rise of Communist China and whether moral relativism erodes a nation built on self-evident truth.”

  Sett under ett lukter det først og fremst ønske om publisitet av dette kandidaturet, og det har ikke akkurat vært noen «Draft McCotter»-bevegelse som har presset ham til å stille. Jeg ser imidlertid fram til muligheten til å slå av en prat med McCotter i Ames, og jeg regner med at det blir lettere å få kontakt med ham enn med noen av de andre kandidatene.

  McCotters kandidatur kommer såpass fra det blå (bokstavelig talt) at jeg ikke har noen meningsmålinger å vise til. Det er imidlertid fortsatt tidlig, og det er fortsatt nokså få som virkelig har bundet seg til en spesiell kandidat. Han har uansett en solid jobb å gjøre med å gjøre seg kjent i Iowa og New Hampshire, og det skal mye til for at han blir tatt seriøst (ikke minst i media).

  Bettingmarkedet på Intrade har foreløpig ikke noen kurs på Thad McCotter. Sannsynligheten for at han vinner nominasjonen er uansett lik null.

  McCotter blir den tredje fra Representantenes hus som stiller i den republikanske nominasjonskampen (i tillegg til Michele Bachmann og Ron Paul).

  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Statsviter og redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Programleder av podkastene "Valgkampsirkuset" og "Amerikansk politikk". Forfatter av "Sirkuset - Clinton, Trump og tidenes valgkamp".

  Les også