Mer

  Thaddeus McCotter stiller som republikansk presidentkandidat: Hvem er han?

  Kongressmannen Thaddeus («Thad») McCotter (R, Michigan, 11. distrikt) annonserer i morgen at han stiller som republikansk presidentkandidat i 2012.

  Ryktene om McCotters kandidatur startet for alvor etter at det ble kjent at han brukte 18 000 dollar på å kjøpe seg en god plass i Ames i forbindelse med straw pollen i midten av august. McCotter (45), som gjerne beskriver seg selv som «a simple country lawyer from Detroit», har sittet i Representantenes hus siden 2003 og er stadig vekk å se på Fox News programmet «Red Eye». McCotter er katolikk, han har dårlig hår (vel, lite hår), er gift med Rita Michel som jobber som sykepleier, og har tre barn. Det kan i tillegg nevnes at han er kjent for å spille gitar (noe nettsiden McCotterRocks.com er et eksemple på). Den konservative mediafiguren Andrew Breitbart har omtalt McCotter på føglende måte: “blunt, sarcastic, pop-culture-savvy, constitutionally sound and an authentic voice.”

  Jeg er usikker på hvilket tomrom McCotter mener han kan fylle i nominasjonskampen. Han har imidlertid uttalt at han vil fokusere på disse sakene:

  “The challenge of globalization, the war for freedom against terrorists, the rise of Communist China and whether moral relativism erodes a nation built on self-evident truth.”

  Sett under ett lukter det først og fremst ønske om publisitet av dette kandidaturet, og det har ikke akkurat vært noen «Draft McCotter»-bevegelse som har presset ham til å stille. Jeg ser imidlertid fram til muligheten til å slå av en prat med McCotter i Ames, og jeg regner med at det blir lettere å få kontakt med ham enn med noen av de andre kandidatene.

  McCotters kandidatur kommer såpass fra det blå (bokstavelig talt) at jeg ikke har noen meningsmålinger å vise til. Det er imidlertid fortsatt tidlig, og det er fortsatt nokså få som virkelig har bundet seg til en spesiell kandidat. Han har uansett en solid jobb å gjøre med å gjøre seg kjent i Iowa og New Hampshire, og det skal mye til for at han blir tatt seriøst (ikke minst i media).

  Bettingmarkedet på Intrade har foreløpig ikke noen kurs på Thad McCotter. Sannsynligheten for at han vinner nominasjonen er uansett lik null.

  McCotter blir den tredje fra Representantenes hus som stiller i den republikanske nominasjonskampen (i tillegg til Michele Bachmann og Ron Paul).

  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Statsviter og redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Forfatter av "Sirkuset - Clinton, Trump og tidenes valgkamp". Programleder av podkasten "Amerikansk politikk".

  Les også