Mer

  Ukas beste politiske karikatur, 19.-25. juni

  Ukas beste politiske karikatur kommer fra Tom Toles (Washington Post).

  Denne uka annonserte Jon Huntsman sitt presidentkandidatur. Det er bred enighet om at Huntsman ville vært en sterk utfordrer til Obama, men først må han altså igjennom den republikanske nominasjonskampen. Hvordan overlever han? Huntsman har selv framhevet at uavhengige velgere kan hjelpe ham i både New Hampshire og Sør-Carolina. Implisitt må han dermed håpe på at primærvalgvelgerne først og fremst tenker på hvem som er best utrustet til å slå Obama. Det er en dristig strategi.

  Markedet på Intrade setter sannsynligheten for at Huntsman vinner nominasjonen til 9,4 %. The New York Times / Five Thirty Eights eminente Nate Silver setter imidlertid sannsynligheten til 3,2 %. Slik jeg ser det ligger Intrade litt for høyt, og Silver litt for lavt.

  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Statsviter og redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Programleder av podkastene "Valgkampsirkuset" og "Amerikansk politikk". Forfatter av "Sirkuset - Clinton, Trump og tidenes valgkamp".

  Les også