Mer

  Jon Huntsmans dager i ørkenen

  President Barack Obama presenterte i 2009 republikaneren Jon Huntsman som USAs nye ambassadør til Kina. Til høyre står kona Mary-Kaye Huntsman. Foto: Mandel Ngan / AFP / Getty Images.

  Jon Huntsman, Jr. (51), tidligere republikansk guvernør av Utah (2005-2009) og inntil nylig President Obamas ambassadør til Kina (2009-2011), annonserer at han stiller som republikansk presidentkandidat på tirsdag (21. juni) kl. 1600 norsk tid. Han teller ned til annonseringen på en noe utradisjonell måte.

  Huntsman har sluppet to korte videoer som viser en mann på motorsykkel i Utahs Monument Valley (Huntsman er motorsykkelentusiast). Fred Davis står bak videoene (har du hørt om Demon Sheep?), og formålet med videoene er å skape en snakkis – og det har de lykkes med. Ta en titt på klippene nedenfor så skjønner du kanskje hvorfor.

  [vimeo clip_id=»25130802″]

  «Om 6 dager. Ble ikke kjent med bandet sitt ‘Wizard.'»

  [vimeo clip_id=»25237798″]

  «Om 4 dager. Har sju barn, ett fra India, ett fra Kina.»

  OPPDATERT:

  [vimeo clip_id=»25315882″]

  «I morgen. Presidentkandidaten som kjører motocross for å slappe av.»

  På tirsdag tropper Huntsman opp i Liberty Park, New Jersey for å annonsere sitt kandidatur – akkurat som Ronald Reagan gjorde i 1980. Media og markedet på Intrade har sansen for Huntsman, og «sannsynligheten» for at han vinner nominasjonen ligger for øyeblikket på 11,3 % på Intrade (på 3. plass bak Romney og Perry). I mine øyne er det tallet altfor høyt.

  Går du til JonHuntsman.com får du en forsmak på hva som venter Jon Huntsman i valgkampen (og går du til JonHuntsmanJr.com kommer du til hans faktiske nettside…).

  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Statsviter og redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Programleder av podkastene "Valgkampsirkuset" og "Amerikansk politikk". Forfatter av "Sirkuset - Clinton, Trump og tidenes valgkamp".

  Les også