Mer

  Mitt Romney stiller som presidentkandidat

  Mitt Romney (64), tidligere guvernør av Massachusetts og presidentkandidat i 2008, annonserte i dag – på en gård i Stratham, New Hampshire – at han stiller som republikansk presidentkandidat i 2012:

  «I’m Mitt Romney. I believe in America. And I’m running for President of the United States.»

  Romney havnet på 3. plass i nominasjonskampen i 2008 (bak Huckabee og McCain), sees som «neste mann i kø for å vinne nominasjonen,» og er en favoritt blant det republikanske etablissementet. Romney ligger på toppen av de fleste meningsmålingene, men har «kun» 17 % oppslutning i Gallups ferskeste måling, et tall som for øvrig matcher meningsmålingsgjennomsnittet til Real Clear Politics. Den republikanske presidentnominasjonen i 2012 er på mange måter «Mitt Romney’s to lose,» og den konvensjonelle visdommen vil ha det til at det blir stående mellom Romney og en anti-Romney kandidat. Han må uansett vinne New Hampshire i 2012 (et primærvalg han tapte til John McCain i 2008).

  I talen sa Romney at «Barack Obama has failed America», at helsereformen Romney underskrev i Massachusetts var «a state solution to a state problem», og ikke minst dette:

  «President Obama’s European answers are not the solution to America’s challenges, and in the campaign to come, the American ideals of economic freedom and opportunity need a clear and unapologetic defense, and I intend to make it, because I have lived it.»

  Fra publikum hørtes deretter følgende utrop: «Go Mitt!» og «Save America Mitt!»

  Talen fra den vindfylte gården i New Hampshire – med Romney i oppbrettet skjorte uten hverken slips eller dressjakke – ser du her.

  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Statsviter og redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Programleder av podkastene "Valgkampsirkuset" og "Amerikansk politikk". Forfatter av "Sirkuset - Clinton, Trump og tidenes valgkamp".

  Les også