Mer

  En kort ordveksling med Obamas mann i Norge

  Etter at Barack Obama vant presidentvalget i 2008 tok det drøyt 11 måneder før USAs nye ambassadør til Norge var på plass. Barry White, USAs nåværende ambassadør til Norge, tok over for Benson Whitney i oktober 2009. I forbindelse med helgens Nordic Association of American Studies-konferanse var jeg på en mottakelse i ambassadørens bolig på Frogner. Et fantastisk sted (Villa Otium), god mat (brie og Samuel Adams!), og hyggelige folk.

  Jeg fikk også slått av en liten prat med ambassadøren om det kommende presidentvalget (hva ellers?).

  Etter å ha fortalt ham om nettsiden lurte ambassadøren på hvem jeg tror kommer til å vinne i 2012. Svaret mitt: Vel, hvem kan egentlig utfordre Obama? Han slengte ikke ut noen navn.

  I ettertid ser jeg at jeg burde ha fulgt opp med et spørsmål om Mitt Romney. Ambassadør White kommer nemlig fra Boston i Massachusetts, og Romney var guvernør i Massachusetts i perioden 2003-2007. I 1994 utfordret attpåtil Romney den nå avdødde Senator Edward Kennedy, men det ble med forsøket (Kennedy representerte Massachusetts i Senatet fra 1962 fram til sin død i 2009).

  Med sin bakgrunn fra Boston vil jeg tro at ambassadør White har noen historier om Romney på lur, og jeg tror nok vi får høre noen av de i norske medier i løpet av nominasjonskampen.

  Fun fact: Både ambassadør White og President Obama har gått på Harvard, og begge har vært redaktører av Harvard Law Review.

  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Statsviter og redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Programleder av podkastene "Valgkampsirkuset" og "Amerikansk politikk". Forfatter av "Sirkuset - Clinton, Trump og tidenes valgkamp".

  Les også