Mer

  Sarah Palin kaster hatten inn i rampelyset

  Overskriftsgeneratoren Sarah Palin flørter hemningsløst med et presidentkandidatur. Foto: Chris Hondros/Getty Images.

  Sarah Palin (47), tidligere guvernør av Alaska og John McCains visepresidentkandidat i 2008, har lenge hintet om mulighetene for at hun kan komme til å stille som republikansk presidentkandidat i 2012. Allerede i innspurten av valgkampen i 2008 hadde Saturday Night Live det morsomt med et mulig Palinkandidatur i 2012, og nå har Palin tatt steg som sikrer spaltemeter på spaltemeter om hvorvidt hun stiller som presidentkandidat eller ei. Palin legger blant annet ut på en bussturne i forbindelse med Memorial Day (mer om det her), og det ventes en film om Palin i juni.

  Kommer hun til å stille? Det er det nok kun Palin og hennes nærmeste som vet. For å få litt mer å tygge på viser jeg til to saker jeg skrev i desember:

  • Tegn på at Sarah Palin ikke stiller, del 1
  • Tegn på at Sarah Palin ikke stiller, del 2

  Vinner hun hvis hun stiller? Nei, og spørs­målet er om ikke fascinasjonen for Palin henger tett sammen med usik­ker­heten for hva hun gjør i 2012.

  I Gallups siste måling ligger Palin på andre plass bak Mitt Romney (17 %) med 15 % støtte blant republikanere (prosentandel som foretrekker x som partiets nominerte). På Intrademarkedet ligger for øyeblikket sannsynligheten for at Palin vinner nominasjonen på 8,1 % (med en positiv trend siden starten av mai). Penger har jeg bedre ting å bruke på.

  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Statsviter, forfatter og programleder av podkastene "Amerikansk politikk" og "Valgkampsirkuset".

  Les også