Mer

  Herman Cain stiller som presidentkandidat

  Tidligere pizzamogul og radioprater Herman Cain annonserte i dag at han stiller som republikansk presidentkandidat i 2012. Cain er en flink taler som vil sette sitt preg på nominasjonskampen, men han kommer ikke til å vinne.

  Tidligere i dag hadde han samlet i overkant av 10 ooo tilhengere foran scenen i Atlanta, Georgia. I videoen som ble spilt før han selv kom på scenen uttalte Cain følgende:

  «Today, I am announcing that I am running for president of the United States of America. If we believe in God, if we believe in ourselves, and if we believe in the United States of America, then we can do great things. It wount be easy, but we can turn this country around.»

  Foran et engasjert publikum talte deretter Cain i en halvtime om oppveksten i Atlanta, om det han omtalte som «Cain-doktrinen», og om sin «nye drøm for Amerika.» Cains særegne stil kan beskrives som en populistisk sørstatspastor med glimt i øyet, og kraft i stemmen. Han frir til Tea Party-bevegelsen, «fair tax»-tilhengere, sosialkonservative og alle som er lei av politikerne og tingenes tilstand i Washington. Cain er nemlig ingen politiker (selv om han har prøvd et par ganger), og spiller det velkjente kortet om outsideren som skal redde landet for alt det er verdt.

  Cain ble kåret til vinneren av den første republikanske TV-debatten og er for øyeblikket rangert som nummer seks til å vinne den republikanske nominasjonen på Intrade (med 6,9%). Romney leder (24,7%), etterfulgt av Pawlenty (18,9%), Huntsman (11,5%), Daniels (11,4%), og Palin (7,3%). Markedet rangerer han dermed som sterkere enn for eksempel Michele Bachmann, Newt Gingrich og Ron Paul, men det betyr ikke at han er republikanernes Obama. Hva tror du?

  Videoen som ble spilt før Cain kom på scenen ser du her:

  httpv://www.youtube.com/watch?v=EHomZF3JGBg

  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Statsviter og redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Programleder av podkastene "Valgkampsirkuset" og "Amerikansk politikk". Forfatter av "Sirkuset - Clinton, Trump og tidenes valgkamp".

  Les også