Mer

  Ron Paul stiller som republikansk presidentkandidat

  Kongressmannen Ron Paul (R-TX, 14. distrikt) satser på at alle gode ting er tre. Foto: Jason Merritt /Getty Images.

  Ron Paul (75), den liberterianske kongressmannen fra Texas som var en Tea Partier før det slo an, annonserte på torsdag at han stiller som republikansk presidentkandidat i 2012. Til ABCs “Good Morning America” uttalte han følgende:

  “[The] time has come around to the point where the people are agreeing with much of what I’ve been saying for 30 years.”

  Problemet er imidlertid at det skjer 30 år for sent. I januar 2013 vil Paul være 77 år gammel (og 81 i slutten av første pre­si­dent­pe­riode), noe som even­tuelt vil sette ny rekord for alder på en vin­nende pre­si­dent­kan­didat (Ronald Reagan var 69 da han vant i 1980).

  Dette blir Pauls tredje presidentvalgkamp (han stilte som det liberterianske partiets kandidat i 1988, og som republikaner i 2008), og han har ingen reell sjanse til å vinne nominasjonen (selv om han skårer høyere enn mange av de andre potensielle kandidatene på meningsmålingene). Paul kommer til å sette sitt preg på valgkampen takket være sin kjappe replikk, sin evne til å samle inn penger, og sine unge og iherdige støttespillere. Den første TV-debatten viste hva Paul kan bidra med, men prinsippfastheten hans svinger ofte over i det selvutslettende – vurdert ut ifra et republikansk primærvalgperspektiv – noe uttalelsene hans om angrepet på Osama bin Laden er et godt eksempel på.

  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Statsviter og redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Programleder av podkastene "Valgkampsirkuset" og "Amerikansk politikk". Forfatter av "Sirkuset - Clinton, Trump og tidenes valgkamp".

  Les også