Mer

  Hva skjedde denne uka? 1.-7. mai 2011

  Osama bin Laden sover med fiskene, Obama opplever framgang på meningsmålingene, og mange på høyresiden mener det var «water boarding» som muliggjorde utfallet. Skjedde det noe annet denne uka?

  På tirsdag registrerte Jon Huntsman (R), tidligere Utah guvernør og Kinaambassadør, Horizon PAC som en føderal «political action committee», og tok med det et skritt i retning av å annonsere et presidentkandidatur. En pressetalsmann uttalte samme dag at Huntsman ikke kommer til å gå veien om opprettelsesn av en «exploratory committee» før han eventuelt annonserer sitt kandidatur. På lørdag, etter en uke med pengeinnsamling i New York og et møte med Sør-Carolina Guvernør Nikki Haley (R), holdt Huntsman en tale ved University of South Carolina, med et kobbel av journalister på plass. I talen nevnte han blant annet sin jobb i Obama-administrasjonen, som han må forsvare overfor republikanske primærvelgere dersom han bestemmer seg for å stille:

  Give back. As much as you’re able. Work to keep America great. Serve her, if asked. I was, by a president of a different political party. But in the end, while we might not all be of one party, we are all part of one nation, a nation that needs your generational gift of energy and confidence.

  På torsdag kveld var det duket for den første TV-sendte debatten i den republikanske nominasjonskampen, som du kan lese mer om her. Herman Cain stjal det b-pregede showet og overskriftene i etterkant (som denne NRK-artikkelen er et eksempel på , og som Jan Arild Snoen kommenterer her), men i det store og hele var det Tim Pawlenty som framstod som den mest valgbare – og salgbare – av de frammøtte.

  På fredag kom de oppdaterte arbeidsledighetstallene, og tallet steg med 0.2% fra 8.8% i mars til 9% i april.

  Førstkommende mandag blir Dean Heller (R), nåværende kongressmann for Nevadas 2. distrikt, Nevadas nye senator, etter at Senator John Ensign (R-NV) for to måneder siden annonserte at han ville forlate senatet i begynnelsen av mai (på grunn av grums i privatlivet og forsøket på å legge lokk på det hele).

  I andre 2012-nyheter har Newt Gingrich hovedkvarteret klart i Atlanta, Georgia dersom han bestemmer seg for å stille, og om ikke annet er Gingrich nå nærmere et presidentkandidatur enn han noen gang har vært tidligere.

  Til slutt: Hvem hadde den verste uka i Washington, D.C.? Donald Trump.

  “Hva skjedde denne uka?” er en gjen­nom­gang av noen av ukas vik­tigste hen­delser i ame­ri­kansk poli­tikk, og du finner den på amerikanskpolitikk.no hver søndag.
  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Statsviter og redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Programleder av podkastene "Valgkampsirkuset" og "Amerikansk politikk". Forfatter av "Sirkuset - Clinton, Trump og tidenes valgkamp".

  Les også