Mer

  Rick Santorum har annonsert «exploratory committee»

  Rick Santorum, den tidligere senatoren fra Pennsylvania som tapte gjenvalg i 2006, annonserte i går sin ”exploratory committee” (ett steg videre fra opprettelsen av en ”testing waters committee” den 14. april). Santorum, med sloganet ”fighting to make America America again”, har dermed tatt det første offisielle steget på veien mot å stille som republikansk presidentkandidat, og oppfyller med det kravet til å delta i morgendagens Fox News-sendte debatt fra Greenville, Sør-Carolina.

  I tillegg til Santorum stiller Tim Pawlenty, Ron Paul, Herman Cain, Buddy Roemer og Gary Johnson, potensielle kandidater som tidligere har opprettet samme type komité. Det offisielle startskuddet på nominasjonskampen blir dermed noe av et antiklimaks, ettersom Romney avstår fra å delta, og fordi så få prominente skikkelser i det hele tatt har opprettet en komité. Jeg gleder meg uansett til å se hvordan feltet angriper hverandre, og hvordan de forholder seg til Obama, gitt drapet på Osama bin Laden.

  Santorum sier følgende om debatten:

  The debate this Thursday is a unique opportunity to put forth ideas and solutions to bring our economy back on track, and with Osama bin Laden’s death, I look forward to also discussing in depth ways to tackle our many national security challenges.

  For mer om Santorums utenrikspolitiske kritikk av President Obama anbefales følgende artikkel fra Slates John Dickerson (skrevet før bin Laden ble tatt av dage). Nøkkelsitat:

  As a political critique, the American exceptionalism claim is powerful. Upon examination, however, it loses much of its force.

  Mer om amerikansk eksepsjonalisme-funderte angrep på Obama kan du lese om her, inkludert et intervju med NUPIs Hilde Restad.

  Oppdatering: Buddy Roemer fikk ikke lov til å være med på grunn av dårlig oppslutning i meningsmålinger.

  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Statsviter og redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Programleder av podkastene "Valgkampsirkuset" og "Amerikansk politikk". Forfatter av "Sirkuset - Clinton, Trump og tidenes valgkamp".

  Les også