Mer

  Noen ord om drapet på Osama bin Laden

  Om morgenen den 11. september 2001 satt jeg i historietimen på Helias High School i Jefferson City, Missouri. Jeg var utvekslingsstudent på førsteåret på videregående, og hadde bodd litt over en måned hos vertsfamilien min. Skoledagen ble tilbragt foran TV-skjermen, og vi byttet som vanlig klasserom når det ringte i skoleklokka. Redsel, sjokk og ikke minst usikkerhet preget dagen. Jeg husker 9/11 som en dag da alt stoppet opp, før verden våknet opp til en ny virkelighet dagen derpå.

  Osama bin Laden har blitt jaktet siden, og når han nå er drept og senket i havet kan amerikanerne trekke et lettelsens sukk. Bin Laden har endelig betalt med det han frarøvet omtrent 3000 mennesker for ni og et halvt år siden. Terrorhandlingene forente nasjonen i kjølvannet av 11. september, og terroristens død samler igjen nasjonen, om enn for en stakket stund.

  For President Barack Obama er dette en viktig milepæl, og uavhengig av hva slags innvirkning begivenheten kommer til å få på det kommende presidentvalget, må republikanerne som ønsker å utfordre ham i 2012 nå endre litt på angrepsplanene.

  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Statsviter og redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Programleder av podkastene "Valgkampsirkuset" og "Amerikansk politikk". Forfatter av "Sirkuset - Clinton, Trump og tidenes valgkamp".

  Les også