Mer

  Noen få obligatoriske ord om Trump, birthers og Obama

  Donald Trump storkoser seg om dagen. Foto: AP.

  President Obamas beslutning om å offentliggjøre den lengre versjonen av fødselsattesten sin og å troppe opp i presserommet var som tatt ut av manuskriptet til en forkastet episode av The West Wing. Med det sagt, så er medias fokus på Donald Trumps oppgulp av konspirasjonsteorier bra for Trump, bra for Obama, lønnssomt for media, og uheldig for Det republikanske partiet. De som allerede har bestemt seg for at det er noe muffens med Obama lar seg derimot ikke overbevise av fakta, og nå brygger det opp til enda flere tegneseriestreker fra The Donald (og nytt materiale for karikaturtegnere som storkoser seg med hentesveisen).

  Spørsmålet er imidlertid om media har lyst til å være med på neste opptreden i sirkuset, eller om de tar til «fornuften.» Men hvorfor skulle de det, når Trump gjør det bra i meningsmålinger, og Obama reagerer på denne måten?

  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Statsviter, forfatter og programleder av podkastene "Amerikansk politikk" og "Valgkampsirkuset".

  Les også