Mer

  Ron Paul har annonsert sin exploratory committee

  I går annonserte den 75-år gamle kon­gress­mannen Ron Paul (Texas, 14. dis­trikt) sin «exploratory committee» i Des Moines, Iowa, etter at han i forrige uke tok et lite steg på veien i den retning (mer om det her). Som jeg har skrevet om tidligere har Paul stilt som presidentkandidat to ganger tidligere (i 1988 og 2008), og et 2012-kandidatur blir eventuelt hans andre som republikaner.

  Paul var en Tea Par­tier før det slo an, men har ingen reell sjanse til å vinne nomi­na­sjonen. Alderen er også en svakhet, og Paul vil være 77 i januar 2013 (og 81 i slutten av første presidentperiode), noe som eventuelt vil sette ny rekord for alder på en vinnende presidentkandidat (Ronald Reagan var 69 da han vant i 1980). Om ikke annet vil Pauls del­ta­kelse være med på å forme den republikanske nominasjonskampen, i tillegg til å bidra til mange livlige TV-debatter.

  Dersom Paul ender opp med å stille (den endelige beslutningen tar han i løpet av mai) vil han ikke være den eneste liberterianske republikanske presidentkandidaten, ettersom tidligere New Mexico Guvernør Gary Johnson annonserte sitt kandidatur i forrige uke.

  I tillegg til Ron Paul har Herman Cain, Buddy Roemer, Tim Paw­lenty og Mitt Romney tidligere opprettet ”exploratory committees” (les mer om hva dette egentlig er her).

  En oppdatert oversikt over de republikanske presidentkandidatene (inkludert de potensielle) finner du her.

  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Statsviter og redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Programleder av podkastene "Valgkampsirkuset" og "Amerikansk politikk". Forfatter av "Sirkuset - Clinton, Trump og tidenes valgkamp".

  Les også