Mer

  Haley Barbour stiller ikke som republikansk presidentkandidat

  Haley Barbour, guvernør av Mississippi (2004-d.d.) og formann av Republican Governors Association (RGA), annonserte i går at han ikke stiller som republikansk presidentkandidat:

  I will not be a candidate for president next year. This has been a difficult, personal decision, and I am very grateful to my family for their total support of my going forward, had that been what I decided. …

  A candidate for president today is embracing a ten-year commitment to an all-consuming effort, to the virtual exclusion of all else. His (or her) supporters expect and deserve no less than absolute fire in the belly from their candidate. I cannot offer that with certainty, and total certainty is required.

  Barbour var formann av Det republikanske partiet (nærmere bestemt RNC) i perioden mellom 1993 og 1997, og var deretter en meget suksessfull lobbyist. Et av hovedargumentene for et Barbourkandidatur var at han kunne benytte seg av det brede kontaktnettet han har opparbeidet seg, men nå kan altså Barbour legge sin tyngde bak en annen kandidat.

  Som Jon Henrik Gilhuus påpeker borte hos Monticello ryktes det at Barbour kan komme til å støtte sin nære venn Mitch Daniels, som er guvernør av Indiana og som tidligere har sagt at han skal komme med en uttalelse om sitt mulige presidentkandidatur i slutten av denne uka.

  Med Barbour ute av dansen ser ting lysere ut ikke bare for Daniels (dersom han bestemmer seg for å stille), men kanskje særlig for tidligere Arkansas guvernør Mike Huckabee, som nå er den eneste fra sørstatene (dersom en utelater Buddy Roemer, noe de fleste gjør) blant de potensielle kandidatene. Det gjenstår imidlertid å se om Huckabee faktisk kommer til å stille.

  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Statsviter og redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Programleder av podkastene "Valgkampsirkuset" og "Amerikansk politikk". Forfatter av "Sirkuset - Clinton, Trump og tidenes valgkamp".

  Les også