Mer

  Hva skjedde denne uka? 17.-23. april 2011

  Bevegelse i det republikanske 2012-feltet, en president i valgkampmodus, etterdønningene av en sex-skandale og republikanske trusler om å stemme i mot hevingen av gjeldstaket.

  Denne uka deltok presidenten på flere såkalte townhall-møter, inkludert et med Facebook-grunnleggeren Mark Zuckerberg. Formålet? Få (unge) folk til å huske hvorfor de stemte på Obama i 2008, og å beskrive hva som står på spill i 2012. I løpet av et annet møte i California ble Obama avbrutt av en syngende dame som demonstrerte mot behandlingen av Bradley Manning, mannen som mistenkes for å ha lekket konfidensielle dokumenter til WikiLeaks.

  Mens det skrives spaltemeter på spaltemeter om Donald Trumps mulige presidentkandidatur (min mening: han vil aldri i verden gå med på å gi FEC og offentligheten innsyn i sine ulike forretningsinteresser), er det stadig flere som snakker om at Sarah Palin muligens stiller allikevel (5 grunner til at man bør ta Palin seriøst). Jeg har tidligere nevnt mulige tegn på at hun ikke stiller (her og her), men nå ønsker Palin altså å bli tatt seriøst igjen: På mandag lanserte hun SarahPACs nye og fjonge nettside, og to dager tidligere holdt hun en godt motatt tale (i konservative sirkler) i dårlig vær utenfor delstatsforsamlingen i Madison, Wisconsin.

  På torsdag annonserte Gary Johnson, tidligere New Mexico guvernør med Tea Party-appell, at han stiller som republikansk presidentkandidat (mer om det her).

  På torsdag ble det også kjent at Arizona Senator John Ensign (R) trekker seg fra sin stilling (effektivt den 3. mai). Ensign var utro med kona til en tidligere assistent og fikk sine foreldre (!) til å betale hysj-hysj penger (ytterligere detaljer her for de som vil vite mer). Det var allerede klart at Ensign ikke kom til å søke gjenvalg i 2012, men nå må altså republikanerne i Nevada finne en erstatter tidligere enn først planlagt, noe som kan gjøre det enklere for republikanerne å beholde setet i 2012-valget. Representant Dean Heller (R-NV, 2. distrikt) nevnes som en het kandidat til å bli utpekt av Guvernør Brian Sandoval (R) til å fylle setet i den resterende embetsperioden. Utviklingen sikrer uansett flere skriverier om Sharron Angle: Den Tea Party-lenende republikaneren som presterte å tape mot den mest upopulære og sårbare politikeren i fjorårets mellomvalg (Harry Reid), men som ikke har sett seg ferdig med politikken av den grunn.

  På lørdag kunngjorde Pentagon at amerikanske droner er tatt bruk i Libya, etter at forsvarsminister Robert Gates på torsdag informerte om at President Obama har godkjent bruken av droner i kampen mot Gadaffis styrker.

  Overså jeg noen viktige hendelser? Kommentarfeltet venter.

  “Hva skjedde denne uka?” er en gjen­nom­gang av noen av ukas vik­tigste hen­del­ser i ame­ri­kansk politikk, og du finner den på amerikanskpolitikk.no hver søn­dag.
  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Statsviter, forfatter og programleder av podkastene "Amerikansk politikk" og "Valgkampsirkuset".

  Les også