Gary Johnson, tidligere New Mexico guvernør (1995-2003) og triatlon-entusiast, annonserte på torsdag at han stiller som republikansk presidentkandidat.

Valgkampnettsiden beskriver Johnson (58) som «the people’s president.» Han er imidlertid mest kjent for sitt ønske om å legalisere marijuana, og befinner seg dermed trygt på utsiden av det republikanske teltet. I likhet med kongressmannen Ron Paul (R-TX, 14. distrikt), som tok et stort steg mot å annonsere sitt presidentkandidatur i forrige uke, kan Johnson beskrives som en «liberterian» (mer om Johnson her). Han kommer til å satse hardt på støtte fra Tea Party-bevegelsen, og et tilbakevendende «talking point» vil fokusere på den tidligere guvernørens hyppige bruk av vetoretten som et eksempel på hans «limited government-credentials.»

Johnson overrasket på årets CPAC med gode resultater i «straw pollen» (som målte konferansedeltakernes preferanse for republikanernes president og visepresidentkandidat), men han har foreløpig slitt med å få særlig oppmerksomhet i media.