Mer

  Ron Paul tester også farvannet

  Ron Paul holder tale på CPAC, 11. februar 2011. Foto: Gage Skidmore.

  Kongressmannen Ron Paul (R-TX, 14. distrikt) opprettet i går en såkalt «testing the waters»-konto, slik at han – i likhet med Rick Santorum – kan begynne å samle inn penger for en eventuell presidentvalgkamp, uten å måtte registrere seg hos Federal Election Commission (FEC). Paul har altså ikke annonsert en «exploratory committee» (slik Cain, Roemer, Pawlenty og Romney har gjort), men leker med tanken, og har sagt at han vil kunngjøre sine intensjoner innen mai.

  75-år gamle Paul vant presidentnominasjonen for det liberterianske partiet i 1988, stilte som republikansk presidentkandidat i 2008 (endte på 4. plass i nominasjonskampen bak Romney), vant CPAC straw pollen i både 2010 og 2011, og har bevist at han har evnen til å samle inn mye penger (samlet inn 3 millioner dollar i fårets ørste kvartal). Faren til Senator Rand Paul (R-KY, som også lufter mulighetene for et presidentkandidatur) var en Tea Partier før det slo ann, men har ingen reell sjanse til å vinne nominasjonen. Pauls deltakelse i nominasjonskampen vil derimot kunne bidra til mange artige TV-debatter, og hans lojale tilhengere vil gjøre sitt ytterste for at Paul blir tatt seriøst.

  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Statsviter og redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Programleder av podkastene "Valgkampsirkuset" og "Amerikansk politikk". Forfatter av "Sirkuset - Clinton, Trump og tidenes valgkamp".

  Les også