Mer

  Mitt Romney annonserer sin «exploratory committee»

  I dag annonserte tid­li­gere Mas­sachu­setts guvernør (2003−2007) Mitt Romney sin «exploratory committee» – det første offisielle steget på veien mot å annonsere et presidentkandidatur (selv om det i prinsippet er mulig å hoppe over dette «utforskningssteget.» Les mer om slike komiteer her). Romney er den andre prominente republikaneren som formelt sett tester farvannet (i tillegg til Tim Pawlenty).

  httpv://www.youtube.com/watch?v=tAcxwfkAdDY

  Annonseringen kommer én uke etter at President Barack Obama annonserte sin gjenvalgskampanje, og tre uker på dagen etter at Tim Pawlenty annonserte sin «exploratory committe.» Mon tro hvem som stjeler overskriftene neste mandag?

  Så til videoklippet: Innspilt i New Hampshire (delstaten med det første primærvalget, som Romney vinne), og det lukter 2012-slogan av tittelen («Believe in America», som også er den nye undertittelen på paperbackutgaven av fjorårets bok No Apology). Budskapet kan kokes ned til det følgende: Arbeidsledigheten er fortsatt høy (her trekker Romney særlig fram Nevada som «tilfeldigvis» er den tredje delstaten i nominasjonssirkuset), og President Obama har ikke det som skal til for å få Amerika inn på rett spor igjen. Romney har lang og rik (no pun intended) erfaring fra privat sektor, han er realistisk men ser samtidig optimistisk på fremtiden, og avslutter på følgende måte:

  «With able leadership, America’s best days, are still ahead. … It’s time that we put America back on a course of greatness. … [Det zoomes inn]: I believe in America. I believe in the freedom and opportunity, and the principles of our constitution, that have led us to become the greatest nation, in the history of the earth. And I believe that these principles will confirm America’s future as well. This effort isn’t about a person, it’s about the cause of American freedom and greatness.»

  Bokanmeldelsen av boka No Apology: The Case for American Greatness (2010) kommer snart.

  Hva tror du om Romneys sjanser?

  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Statsviter, forfatter og programleder av podkastene "Amerikansk politikk" og "Valgkampsirkuset".

  Les også