Mer

  Hva skjedde denne uka? 3.-9. april 2011

  I hovedrollene denne uka: formann av budsjettkomiteen i Representantenes hus Paul Ryan (R-WI, 1. distrikt), President Barack Obama, og Speaker of the House John Boehner (R-OH, 8. distrikt).

  På mandag annonserte President Obama sin gjenvalgskampanje, mens justisminister (U.S. Attorney General) Eric Holder kunne meddele følgende: Khalid Sheikh Mohammed (9-11 «mastermind») skal prøves i militærtribunal på Guantánamo, ikke i USA, som Obama-administrasjonen opprinnelig ønsket. Samme dag som presidenten lanserte en video med tittelen «It begins with us» – for å gjenopplive noe av engasjementet fra 2008 – kom det altså et eksempel på at Obamas løfte om å stenge Guantánamobasen ikke blir noe av med det første.

  På tirsdag presenterte Paul Ryan sitt og republikanernes budsjettforslag for 2012, og mange demokrater reagerte på følgende måte. Ettersom det ikke ble noen «government shutdown» natt til lørdag (men et budsjettkompromiss i 11. time) rettes nå blikket mot den neste og langt viktigere budsjettdebatten: Den som omhandler 2012-budsjettet. Obama presenterte sitt forslag i midten av februar, men med utgangspunkt i Ryans forslag kan man trygt si at det skal dypere kutt til før republikanerne er ombord.

  Skjedde det noe annet denne uka? Glenn Becks show på FOX News er snart historie, og det er fortsatt dramatisk i Wisconsin, denne gang i forbindelse med et valg til delstatens høysterett. De endelige resultatene lar fortsatt vente på seg, og Michael Moore er ikke glad.

  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Statsviter, forfatter og programleder av podkastene "Amerikansk politikk" og "Valgkampsirkuset".

  Les også