Mer

  Mediapirk: Morgenbladets Tove Gravdal om republikanske presidentkandidater

  Tove Gravdal skriver blant annet følgende i en liten notis i Morgenbladet (25.-31. mars 2011, s.6) om 2012-valget i USA:

  «foreløpig ligger det an til at [Obama] stiller til gjenvalg. Men hvilken republikaner skal utfordre ham? Det sliter republikanerne med å finne ut av. På gjennomsnittet av meningsmålinger, presentert av Real Clear Politics, er det trioen Mike Huckabee, Mitt Romney og Sarah Palin som skiller seg ut med mellom 15 og 20 prosent oppslutning. Av dem er det baptistprest og tidligere Arkansas-guvernør Huckabee som leder. Men ingen av de tre har erklært seg som kandidater. Det har derimot Rudy Giuliani, New Yorks tidligere borgermester og verdenskjent for sin håndtering av terroangrepene i 2001. Han sa tirsdag at dersom Republikanerne ligger an til å velge en kandidat som er for høyrevridd til å erobre sentrumsvelgerne, så stiller han.»

  Obama stiller til gjenvalg. Huckabee la prestekappa på hylla i 1992, og Rudy Giuliani har IKKE erklært seg som kandidat. Hvis en uttalelse lik den Giuliani kom med på tirsdag er alt som skal til, er det allerede en haug med erklærte presidentkandidater på den andre siden av dammen. Sarah Palin (hun kom med uttalelsen den 22. september 2010) for eksempel:

  “If nobody else wanted to step up, … I would offer myself up in the name of service to the public.”

  I’ll run if nobody else steps upI’ll run if nobody else steps up

  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Statsviter, forfatter og programleder av podkastene "Amerikansk politikk" og "Valgkampsirkuset".

  Les også