Mer

  George Will liker ikke Huckabee og Gingrich

  I dagens spalte i Washington Post – som Politico fikk smakebiter av på fredag – hamrer den konservative kommentatoren George Will løs på Mike Huckabee og Newt Gingrich (førstnevnte i større grad enn sistnevnte), og deres uttalelser om Obama, Kenya, og britene (Dinesh D’Souzas bok har satt i gang mye av tåkepratet). Will er som alltid velformulert, og det er verdt å gjengi et par sitater fra spalten.

  Will mener noen av de potensielle presidentkandidatene, eksemplifisert med Huckabee og Gingrich, sender ut «vibrations of weirdness», og beskriver Huckabee som «the most recent vibrator»(!).

  Det er ingen nyhet at oppmerksomhetssøkende politikere sier de merkeligste ting, men Will påpeker at man ikke har et argument dersom man ikke forholder seg til fakta:

  A contemporary of William Jennings Bryan once said of the three-time Democratic presidential nominee, «One could drive a prairie schooner through any part of his argument and never scrape against a fact.» But an absence of facts means there is no argument.

  Hovedpoenget i Wills spalte er at det finnes maksimum fem kandidater som faktisk kan slå Obama (Daniels, Barbour, Huntsman, Romney og Pawlenty), og at noen av de oppmerksomhetssøkende politikerne – eksemplifisert med Huckabee og Gingrich – kun minsker partiets vinnersjanser i 2012 (Det bør tilføyes at Will er en stor fan av Daniels – som han introduserte på årets CPAC).

  I følge Will er prosessen med å skille klinten fra hveten allerede godt i gang, men det finnes selvsagt et men:

  the nominee may emerge much diminished by involvement in a process cluttered with careless, delusional, egomaniacal, spotlight-chasing candidates to whom the sensible American majority would never entrust a lemonade stand, much less nuclear weapons.

  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Statsviter, forfatter og programleder av podkastene "Amerikansk politikk" og "Valgkampsirkuset".

  Les også