Mer

  Hva skjedde denne uka? 6.-12. februar 2011

  En begivenhetsfull uke, overskygget av hendelsene i Egypt.

  På søndag ble President Obama intervjuet av Fox News’ Bill O’Reilly i Det hvite hus like før årets Super Bowl. Green Bay Packers vant 31-25 over Pittsburgh Steelers, og både Obama og O’Reilly fikk med seg noe fra intervjuet.

  På mandag holdt President Obama en tale til the Chamber of Commerce, og dersom talen hadde kommet en uke senere kunne han ha møtt opp med sjokolade og blomster. Washington Posts eminente E.J. Dionne, Jr. hadde følgende å si om opptredenen:

  Is President Obama a friend of business or a critic of business? The answer: Yes.

  A close reading of Obama’s speech this week to the U.S. Chamber of Commerce allows you to conclude pretty much whatever you are inclined to conclude about his actual view. And that tells you a great deal about the current phase of his presidency.

  På mandag annonserte også representant Jane Harman (D-CA, 36. distrikt) at hun trekker seg. Hun er den nest rikeste i Kongressen, og mannen hennes Sidney Harman kjøpte nylig Newsweek, for å kombinere virksomheten med The Daily Beast.

  Etter at Keith Olbermann nokså overraskende forlot MSNBC for et par uker siden annonserte han på tirsdag at han snart er tilbake på TV-skjermene. Han blir å se på Al Gores TV-kanal Current TV, og det blir spennende å se hvordan Olbermanns nye show skiller seg fra MSNBCs ”Countdown”

  På onsdag annonserte Senator Jim Webb (D-VA) at han ikke kommer til å søke gjenvalg i 2012. Webb utkonkurrerte Senator George Allen (R) i 2006, og demokratene ønsker nå at DNC-formann Tim Kaine skal utfordre Allen – som allerede har sagt at han stiller i 2012.

  På onsdag var det derimot representant Christopher Lee (R-NY, 26. distrikt) som stjal alle overskriftene. Den gifte barnefaren sendte et bilde av seg selv i baroverkropp til en kvinne han hadde kommet i kontakt med via Craigslist, og løy i tillegg på alderen og utelot detaljene om ekteskapet og guttungen. Nyheten kom på morgenkvisten, og innen mørket hadde senket seg over Washington, D.C. hadde Lee sendt sitt avskjedsbrev til Speaker Boehner. Jeg håper forøvrig dette er siste gangen jeg skriver om en politiker i baroverkropp på Craigslist.

  På torsdag annonserte Senator Jon Kyl (R-AZ) overraskende at han ikke søker gjenvalg i 2012. Kyl er nummer to i det republikanske lederskapet i Senatet, og er en av republikanernes tungvektere når det gjelder utenrikspolitiske spørsmål. Kyl er den femte i rekken av senatorer som har annonsert at de ikke søker gjenvalg; Jim Webb (D-VA), Kent Conrad (D-ND), Kay Bailey Hutchison (R-TX) og Joe Lieberman (I-CT).

  På torsdag var det duket for årets Conservative Political Action Conference i Washington, D.C. Tre dager til ende med CSPAN-dekning for politiske junkies, samt taler om Amerikas konservative grunnverdier, og behovet for å legge om kursen for å vinne fremtiden – nærmere i tråd med Newt Gingrichs visjon, enn kulepunktene fra President Obamas andre State of the Union-tale.

  På fredag leverte Egypts President Mubarak endelig inn sveiva, hvorpå President Obama nok en gang siterte Martin Luther Kings ”arch of history”, før han gikk til presserommet for å si følgende om Robert Gibbs’ siste dag ved podiet som pressesekretær:

  Gibbs’ departure isn’t the biggest one today.

  Lørdag var det siste dag av årets CPAC, og Ron Paul vant som forventet straw pollen som målte de frammøttes støtte av ulike kandidater med tanke på presidentnominasjonen i 2012. Mer overraskende var det hvor godt New Jersey Guvernør Chris Christie gjorde det, og det gjenstår å se om han klarer å motstå alt snakket om at han burde kaste seg inn i nominasjonskampen.

  Du kan se talene fra de potensielle republikanske presidentkandidatene som møtte opp på CPAC (Palin og Huckabee stilte ikke) her.

  “Hva skjedde denne uka?” er en gjen­nom­gang av noen av ukas vik­tigste hen­del­ser i ame­ri­kansk po­litkk, og du fin­ner den på amerikanskpolitikk.no hver søn­dag.
  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Statsviter, forfatter og programleder av podkastene "Amerikansk politikk" og "Valgkampsirkuset".

  Les også