Mer

  Hva skjedde denne uka? 24.-30. jan. 2011

  Foto: AP.

  På tirsdag var det klart for President Obamas andre State of the Union-tale. Kongressens stollek førte til at det vanlige teateret – der den ene siden sitter på hendene mens den andre hopper opp og klapper entusiastisk ved hver mulige anledning – ikke utspilte seg tirsdag kveld. Minnestundsmagien fra Tucson er allerede et tilbakelagt kapittel, men det kan argumenteres for at ”trontalen” hadde hatt en annen tone dersom ”Congress on your corner”-arrangementet i Tucson aldri hadde funnet sted.

  Onsdag var det kommentatorenes tur til å avsi sin dom, og reaksjonene fra spaltistene fulgte i stor grad deres politiske ståsted.

  Torsdag ettermiddag kunngjorde Rep. Mike Pence (R-IN, 6. distrikt) at han ikke kommer til å kaste seg inn i den republikanske nominasjonskampen. Det blir altså ikke noen ”Pence for America”-kampanje, men det er derimot stor sannsynlighet for en ”Pence for Indiana”-kampanje.

  På torsdag ble det også klart at Rahm Emanuel – Obamas tidligere stabssjef – allikevel får lov til å stille som ordførerkandidat i Chicago, på tross av mye fram og tilbake.

  Samme dag kom nyheten om at Jay Carney – tidligere Washingtonkorrespondent for TIME og visepresident Joe Bidens nåværende kommunikasjonssjef – blir Obamas nye pressesekretær når Robert Gibbs forlater Det hvite hus i midten av februar.

  Til slutt nevnes det at President Obama uttalte seg om situasjonen i Egypt på fredag kveld, og han sa blant annet dette:

  Now, ultimately the future of Egypt will be determined by the Egyptian people. And I believe that the Egyptian people want the same things that we all want — a better life for ourselves and our children, and a government that is fair and just and responsive. Put simply, the Egyptian people want a future that befits the heirs to a great and ancient civilization.

  The United States always will be a partner in pursuit of that future. And we are committed to working with the Egyptian government and the Egyptian people — all quarters — to achieve it.

  En finurlig balansegang, for å si det sånn.

  “Hva skjedde denne uka?” er en gjen­nom­gang av noen av ukas vik­tigste hen­del­ser i ame­ri­kansk po­litikk, og du fin­ner den på amerikanskpolitikk.no hver søn­dag.

   

  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Statsviter og redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Programleder av podkastene "Valgkampsirkuset" og "Amerikansk politikk". Forfatter av "Sirkuset - Clinton, Trump og tidenes valgkamp".

  Les også