Kongressmannen Mike Pence fra Indianas 6. distrikt har lenge vært omtalt som en potensiell republikansk presidentkandidat i 2012, og nå er det opprettet en egen komité for å overbevise ham om å stille.

Sølvreven Pence er en yndling blant sosialkonservative republikanere. I fjor høst vant han ”straw pollen” foran andre potensielle presidentkandidater på den årlige Values Voter Summit (han vant både president og visepresident kategorien), og Pence fikk også en meget varm mottakelse på CPAC (Conservative Political Action Conference) i februar i fjor.

Mens George W. Bush beskrev seg selv som ”a compassionate conservative” i 2000, beskriver Pence seg på følgende måte:

First a Christian, then a conservative, then a Republican.

Sloganet minner om Ronald Reagans beskrivelse av sin egen vinnerkoalisjon som «the Three-Legged Stool of conservatism«, med fokus på «social conseratism, fiscal conservatism, and defense conservatism.» Ved å beskrive seg selv som republikaner til slutt fremhever Pence i tillegg at han setter tro og idealer over parti.

Det er også likheten til Reagans trebente-stol som framheves av Ralph Benko, talsmannen for komitteen som jobber for at Pence skal stille (America’s President Committee): «He [Pence] unifies fiscal, social, and national security conservatives.» Komitteens hovedargument for Pence er for øvrig at han er den eneste blant de potensielle kandidatene som kan forene disse tre velgergruppene.

Pence ble valgt inn i Representantenes hus i 2000, og sa i etterkant av fjorårets mellomvalg fra seg sin posisjon i det republikanske lederskapet i Representantenes hus – noe som førte til mer snakk om hans framtidsutsiker.

På tross av alt snakket om en mulig presidentkampanje er det derimot også en mulighet for at Pence velger å stille som guvernørkandidat i hjemstaten Indiana isteden. Det er uansett en utbredt oppfatning av at Pence kommer til å gjøre en av delene, og at han kommer til å annonsere planene sine i løpet av januar.

«Pence for America», eller «Pence for Indiana»?

Coverfoto: WDCpix.